Yra vienas patiekalas, kuris yra visų mėgstamiausias garnyras bet kurių pietų ar vakarienės metu – tai orkaitėje keptos bulvės. Auksaspalvės bulvytės, traškios iš išorės ir minkštos bei purios iš vidaus, idealiai tinka su padažais, bet taip pat ir derinant su lengvesniais patiekalais, nei mėsa, ypač kai oras jau pradės rimčiau šilti.
Orkaitėje keptos bulvės su salotomis ir kumpiu, arba su troškintais špinatais, pagardintais česnaku, kaip garnyras žuviai – tokie patiekalai skamba labai vasariškai.
Kiaušinių baltymai
Šis ypatingas Dano Klugerio metodas aprašytas jo knygoje „Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly“
Savo traškių bulvyčių su druska ir pipirais recepte Danas apsieina be viso vargo bulves apverdant, pjaustant ir kaitinant aliejų. Jam tereikia tik šviežių mažyčių bulvyčių, ir dar jis naudoja kiaušinių baltymus ir prieskonius, rašoma dailystar.co.uk.
Kiaušinių baltymus reikia išplakti ir į juos sumesti bulves. Tuomet jas pagardinti druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, ir kepti orkaitėje maždaug 20 minučių. Rekomenduojami prieskoniai – čiobreliai, rozmarinas ir petražolės. Dar galima išbandyti orkaitėje keptoms bulvėms skirtą prieskonių mišinį su polenta, kuris visą patiekalą kilsteli į aukštesnį lygį.
Danas rašė: „Kiaušinių baltymai padeda tolygiai padengti bulves druskos ir pipirų pagardu. Kol jos kepa, vanduo iš kiaušinio baltymų išgaruoja, todėl lieka tik traškumas.“