• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors vasara jau netoli, nežinia, koks oras mūsų laukia artimiausiu metu. Vasariškoms salotoms dar nesame pasiruošę, todėl orkaitėje kepti patiekalai vis dar puikiai tinka.

Nors vasara jau netoli, nežinia, koks oras mūsų laukia artimiausiu metu. Vasariškoms salotoms dar nesame pasiruošę, todėl orkaitėje kepti patiekalai vis dar puikiai tinka.

REKLAMA

Yra vienas patiekalas, kuris yra visų mėgstamiausias garnyras bet kurių pietų ar vakarienės metu – tai orkaitėje keptos bulvės. Auksaspalvės bulvytės, traškios iš išorės ir minkštos bei purios iš vidaus, idealiai tinka su padažais, bet taip pat ir derinant su lengvesniais patiekalais, nei mėsa, ypač kai oras jau pradės rimčiau šilti.

Orkaitėje keptos bulvės su salotomis ir kumpiu, arba su troškintais špinatais, pagardintais česnaku, kaip garnyras žuviai – tokie patiekalai skamba labai vasariškai.

Kiaušinių baltymai

Šis ypatingas Dano Klugerio metodas aprašytas jo knygoje „Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly“

REKLAMA
REKLAMA

Savo traškių bulvyčių su druska ir pipirais recepte Danas apsieina be viso vargo bulves apverdant, pjaustant ir kaitinant aliejų. Jam tereikia tik šviežių mažyčių bulvyčių, ir dar jis naudoja kiaušinių baltymus ir prieskonius, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus reikia išplakti ir į juos sumesti bulves. Tuomet jas pagardinti druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, ir kepti orkaitėje maždaug 20 minučių. Rekomenduojami prieskoniai – čiobreliai, rozmarinas ir petražolės. Dar galima išbandyti orkaitėje keptoms bulvėms skirtą prieskonių mišinį su polenta, kuris visą patiekalą kilsteli į aukštesnį lygį.

Danas rašė: „Kiaušinių baltymai padeda tolygiai padengti bulves druskos ir pipirų pagardu. Kol jos kepa, vanduo iš kiaušinio baltymų išgaruoja, todėl lieka tik traškumas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų