• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar žinojote, kad jogurtą pasigaminti galite ir patys namuose? Šį daugelio pamėgtą produktą paruošti – paprasta ir pigu, mat jam pagaminti prireiks vos dviejų ingredientų – pieno ir šaukšto jau pagaminto jogurto.

Ar žinojote, kad jogurtą pasigaminti galite ir patys namuose? Šį daugelio pamėgtą produktą paruošti – paprasta ir pigu, mat jam pagaminti prireiks vos dviejų ingredientų – pieno ir šaukšto jau pagaminto jogurto.

REKLAMA

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad be pieno produktai, be jokios abejonės patenka į perkamiausių pirkėjų prekių sąrašą.

„Pieno produktai užima svarbią vietą tarp pirkėjų pasirinkimų ir nuolat patenka į kasdienių pirkinių krepšelį. Perkamiausių pieno produktų penketuko viršuje atsiduria sviestas, antroje – pienas, o trečioje – įvairūs varškės sūreliai. Savo ruožtu nuo pat metų pradžios – nuosekliai mažinamės pieno produktų kainas. Be to, kiekvieną savaitę skirtingiems pieno produktams siūlome įvairiausias nuolaidas“, – sako V. Budrienė.

Naminis jogurtas – kaip jį paruošti?

Vilma Juodkazienė, minėto prekybos tinklo atstovė, sako, kad natūralus jogurtas – tarp lietuvių tampa vis  populiaresnis.

REKLAMA
REKLAMA

„Natūralus jogurtas – universaliai panaudojamas virtuvėje. O kadangi yra dar ir sveikesnis pasirinkimas – jį lietuviai atranda vis labiau. Natūralus ar graikiškas jogurtas pasižymi didele baltymų gausa, jame taip pat yra randama ir natūralių probiotikų, kurie yra itin svarbūs organizmui. Naminis jogurtas dažniausiai valgomas pusryčiams, derinamas su granola ar uogomis, tačiau jo panaudojimo kulinarijoje galimybės – kur kas platesnės.

REKLAMA

Iš natūralaus jogurto gaminami įvairiausi padažai, marinatai, gaminamos šaltos sriubos.  Jis – puikus desertų ingredientas, iš naminio jogurto gali būti kepama netgi duona“, – pranešime spaudai sako V. Juodkazienė ir pabrėžia, kad jogurto kiekvienas gali pasigaminti paprastai namuose.

Be to, jam paruošti užtenka vos kelių ingredientų – pieno ir kelių šaukštų jau pagaminto jogurto.

Naminiam jogurtui pasigaminti reikės: 1 l pieno ir 6 šaukštų natūralaus jogurto.

Gaminimo procesas: ruošiant šį receptą geriausia yra rinktis kuo riebesnį ir kuo natūralesnį pieną. Pieną pašildykite iki 45 °C. Nugriebkite susidariusią plutelę ir į šiltą pieną įmaišykite jogurtą.

REKLAMA
REKLAMA

Supilkite visą masę į stiklainį, šiltai apvyniokite ir palikite šiltoje namų vietoje fermentuotis per naktį. Kitą dieną perkoškite susifermentavusį jogurtą per marlę. Nubėgusios skystosios dalies neišpilkite – tai pasukos, kurias taip pat galite naudoti. Likusi tirštoji dalis – graikiškas jogurtas.

Puikiai tinka marinatų gamyboje

Natūralus jogurtas – puikiai tinka ir prie grilio patiekalų, kuriais atšilus orui mėgaujamės vis dažniau. Jogurtas sumaišytas su įvairiausiais prieskoniais: mėtomis, krapais, petražolėmis, bazilikais, pagardintas druska ir pipirais,  Artimųjų Rytų šalyse dažnai patiekiamas prie mėsos, kartais netgi prie žuvies.

Be to, analogiškai paruoštas jogurtas gali tapti ne tik puikiu padažu, bet ir marinatu. Ypač tinkančiu vištienai. Pasak V. Juodkazienės, taip paruoštame jogurte vištieną marinuoti galima nuo 20 min iki 2 val – kuo ilgiau mėsą laikysite marinate – tuo daugiau skonio į ją įsigers ir tuo minkštesnė ji taps.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų