Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val.
- 360 g k. t. sviesto;
- 200 g cukraus;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 0,5 a. š. trakuotos citrinos žievelės;
- 3 kiaušiniai;
- 300 g miltų;
- 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto, sodai nugesinti);
- 3 – 4 obuoliai.
Morengo kepurei:
- 3 baltymai;
- 150 g cukraus.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus, supilame actu nugesintą sodą.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į pyrago masę. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 * C T orkaitėje 30 min.
Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure. Gražiname atgal į orkaitę. Sumažiname kaitrą iki 180 * C T ir kepame dar apie 10 min.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!