• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Manšis pyragas skaniausias ką tik iškeptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Manšis pyragas skaniausias ką tik iškeptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val.

  • 360 g k. t. sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 0,5 a. š. trakuotos citrinos žievelės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto, sodai nugesinti);
  • 3 – 4 obuoliai.

Morengo kepurei:

  • 3 baltymai;
  • 150 g cukraus.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus, supilame actu nugesintą sodą.

Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir  supjaustome kubeliais. Įmaišome į pyrago masę. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 * C T orkaitėje 30 min.

Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure. Gražiname atgal į orkaitę. Sumažiname kaitrą iki 180 * C T ir kepame dar apie 10 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų