Reikės: 480 g miltų; 2 a. š. kepimo miltelių; 1 a. š. druskos; 4 kiaušiniai; 300 g rudo cukraus; 250 g tirpinto sviesto ar margarino; 130 g grietinės; 1–2 a. š. sodos; 650 g trintų pernokusių bananų.
Bananų duonos receptas
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
Į dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, druską. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti tirpintą sviestą, sudėti grietinę sumaišytą su soda. Bananus gerai ištrinti.
Į sausą mišinį pilti kiaušinių, sviesto, grietinės plakinį, sudėti bananus. Gerai permaišyti, pilti tešlą į pailgą kepimo formą.
Kepti apie 1 val. Tikrinti mediniu pagaliuku. Atvėsinti formoje 15–20 min.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!