Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu. Man patinka tokie saldūs obuolių gabaliukai prie juodos arbatos be cukraus. Pabandykite taip konservuoti į mažus indelius kaip „delikatesą“, o ne obuolienę.Tik tada cukraus reikėtų dėti truputį daugiau.
Kad išvirtos obuolienės būtų tyrelės pavidalu, nelaikykite obuolių užpylę cukrumi per naktį, virkite obuolius iš karto. Gal tik kokią mažą stiklinėlę vandens įpilkite, kad būtų skysčio virimo pradžioje. Dar galima virimo pabaigoje ir su blenderiu pasidarbuoti, viską sutrinant iki vientisos masės“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Ingredientai:
- 2 kg obuolių (jau nuluptų, išskobtų ir supjaustytų),
- 2 kg slyvų (jau be kauliukų ir supjaustytų per pusę),
- 1–1,5 kg cukraus (tai priklauso nuo obuolių ir slyvų saldumo),
- 2 a.š. džiovintų čiobrelių.
Slyvas užpilkite cukrumi ir virkite ant labai nedidelės kaitros kol išsiskirs sultys, tada kaitrą padidinkite iki vidutinės. Sumeskite obuolius ir viską virkite nuolat pamaišydami.
Paragaukite ar pakankamai yra cukraus.
Baigiant virti, kada obuoliai ir slyvos tampa minkšti, suberkite čiobrelius, gerai išmaišykite ir supilstykite į iškaitintus stiklainius.
Ši obuolienė su slyvomis puikiai tinka prie keptos paukštienos ar stirnienos, todėl cukraus nedėkite per daug. Ir man skaniau, kai į ją dedamos šviesesnės slyvos.
Bet galite dėti ir pačias tamsiausias, tik jų kiekį sumažinkite bent 200 gr. ir viskas bus gerai.
Sudėtingumas: paprasta