Varškės apkepui reikės: 1 kg varškės; 4 kiaušinių (jei L dydžio – užteks 3); 180 gr cukraus; 150 gr manų kruopų; 100 ml pieno; 100 gr minkšto sviesto; 2–3 saujos razinų; žiupsnelio druskos.
Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti su šaukštu. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti mikseriu.
Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti mikseriu. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min. (tikrinti vidurį mediniu pagaliuku). Skanaus!
P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai. Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.