Reikės
- 400 gramų pasirinktų vaisių;
- 250 gramų maskarponės sūrio;
- 150 gramų migdolinių sausainių;
- 50 gramų cukraus;
- 4 šaukštai saldaus baltojo vyno;
- Mėtų lapeliai papuošimui.
Gaminimo eiga:
Pasirinktus vaisius sutrinkite trintuvu ir pasaldinkite cukrumi. Maskarponės sūrį sudėkite į indelį ir išmaišykite su trečdaliu trintų vaisių. Rankomis sutrinkite sausainius, kad trupiniai būtų pakankamai stambūs. Vienai porcijai reikės maždaug 1 valgomojo šaukšto sausainių trupinių.Į stiklinę įberkite šaukštą trupinių, kuriuos apšlakstykite baltuoju vynu. Ant viršaus dėkite kupiną šaukštą maskarponės kremo ir šiek tiek trintų vaisių. Tuomet vėl berkite šiek tiek trupinių, kremo ir trintų vaisių. Deserto sluoksnių skaičius priklauso nuo stiklinės aukščio. Viską papuoškite vaisių gabaliukais ir mėtos lapeliu.