„La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, LaMaistas.lt portalo redaktorė Valerija praėjusį sekmadienį dalinosi gardžiais receptais, kurie ruošiami iš daržovių ir be mėsos.
Laidos šefui Vyliui atiteko burokas. Ši daržovė šiek tiek sujaukė virtuvės šefo planus ir teko pasukti galvą, kaip jį pritaikyti. Jis pagamino bulvę su silkių užtepėle, kurios paruošimas labai paprastas.
Vylius dalinosi ir patarimu, kaip gardžiai paruošti ir patiekti krabų lazdelių užkandį. Šis būdas labai nesudėtingas, o toks gardus ir puikiai tinkantis tiek vaišių stalui, tiek užkandėlei prie filmo.
Laidos viešnia Valerija iš laidos vedėjo Mindaugo gavo visą dėžę pilną morkų. Tad ji nusprendė iškepti šventinį morkų keksą su apelsinais. Keksas iškepa minkštas ir labai gardus, o dar koks kvepiantis!
Antrasis laidos šefas Tomas gavo puokštę porų. Sugalvoti, kaip juos panaudoti istorinės virtuvės žinovui ilgai neužtruko. Jis parodė, kaip ruošti įdarytus porus su baravykais ir sūrio padažu.
Bulvė su silkių užtepėle
Paruošimas labai paprastas ir toks greitas, o kiekvienas kąsnelis labai gardus. O ši silkių užtepėlė labai gardi ir be kreminio sūrio, tad jei nenorite, galite sūrio ir nedėti. Tikras tobulumas paprastume.
Morkų keksas su apelsinais
Minkštas ir Kalėdomis kvepiantis keksas, kuriame tikrai labai jaučiasi morkytės. Keksas pagardintas apelsinais ir cinamonu, todėl dar labiau kvepia Kalėdomis.
Įdaryti porai baravykais ir sūrio padažu
Paruošti šį išskirtini patiekalą nėra sudėtinga ir nereikalauja daug laiko, o patiekus jį ant stalo, kiekvienas liks maloniai sužavėtas puikiu skoniu ir patiekimu.