Laidos viešnia – „Tai tau“ šokolado fabriko technologė Vaida – pasakojo savo darbo ypatybes ir daug įdomių dalykų apie šokoladą.
„Kuo didesnis skaičius nurodytas ant šokolado pakuotės – tuo daugiau šokolade yra kakavos sausųjų medžiagų ir mažiau cukraus. Pagrindinės šokolado sudedamosios dalys yra: kakavos sviestas, kakavos masė ir cukrus. Viskas. Tikras kokybiškas šokoladas susideda iš trijų ingredientų“, – apie šokoladą pasakojo Vaida. Ji gamino šokoladinį pyragėlį – taip vadinamą „Lava cake“. Jam naudojo 82 proc. šokoladą.
Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinomas Tomas Rimydis gamino tikrai ne kasdienišką patiekalą – šokoladinius vištienos maltinukus su kokosiniais ryžiais.
„Šokoladą virtuvėje naudoju neretai. Saldų – desertams, kartųjų – maltinukams, jautienos patiekalams, rečiau žuviai, bet jis beje puikiai dera ir daržovių patiekalams“, – sakė Tomas.
Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruošė jautienos troškinį raudonojo vyno ir šokolado padaže. Vylius savo patiekalui naudojo 72 proc. šokoladą.
Šokoladinis Lavos pyragėlis
Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirps burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų tiekti dar karštus, kad šokoladas dar išbėgtų iš pyragėlio ir nebūtų sustingęs.
Vištienos maltinukai su kokosiniais ryžiais ir morkytėmis
Šokoladas maltinukams suteikia puikų aromatą ir gardų skonį. Ryžius paruošti nėra sudėtinga, o puikiai tinka prie gardžių vištienos maltinukų.
Jautienos troškinys su vynu ir šokoladu
Troškinį labai tinka tiekti su bulvių koše, kuri ruošiama su kiaušinio tryniu, nes jis suteikia košei purumo ir nereikia naudoti pieno produktų. Paruošti nėra sudėtinga, o patiekalo aromatas ir skonis sužavės kiekvieną.
Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir smidrais
Labai nesudėtingai paruošiami, sotūs ir labai gardūs sumuštiniai puikiai tiks prie rytinio kavos ar arbatos puodelio.