Nei vienas nenori nemalonios staigmenos ir sugadinto patiekalo, kurį teko pasigaminti iš ne visai tinkamo naudoti kiaušinio. Nors daugumą kitų produktų galima visai nesunkiai patikrinti įvertinant jų būklę uosle, tačiau su kiaušiniais tai padaryti gali būti itin sunku.
Kaip sužinoti, jog kiaušinis yra netinkamas vartoti?
Yra vos vienas itin lengvas ir paprastas triukas, kuris neužims daug laiko norint išsiaiškinti ar kiaušinis vis dar yra šviežias ir tinkamas vartoti.
Paprastai gudrybei atlikti reikės vos vieno dubens, kuriame pripiltas šaltas vanduo. Tai padarę paimkite kiaušinį ir jį įdėkite į dubenį.
Galbūt jau esate girdėję faktą, kad jeigu kiaušinis šaltame vandenyje plūduriuodamas pakyla į viršų, jis nėra tinkamas vartoti.
Taip nutikus, kiaušinį geriau padėkite į šoną ir nerizikuokite jo valgyti. Be to, ši pagalbinė priemonė leis ne tik įsitikinti kiaušinių šviežumu, tačiau ir leis sužinoti, kuriuos kiaušinius yra rekomenduoja suvartoti greičiau nei kitus.
Kaip patikrinti kiaušinių šviežumą?
Jeigu kiaušiniai bus itin švieži, jie pamerkti į vandenį nugrims dubenio dugne ir nuguls ant vieno iš šonų.
Kiaušiniai, kurie yra šiek tiek mažiau švieži, vienos savaitės ar ilgesnio laiko, jie nugrims į dubens dugną, tačiau jų bukasis galas pamažu kils aukštyn.
Jeigu kiaušinis yra senesnis nei trijų savaičių, jis nugrims į dugną, tačiau išsilaikys ant smailiojo galo, o jo Kai kiaušinis bus vyresnis nei trys savaitės, kiaušinis išsilaikys ant smailiojo galo, o bukasis – kils aukštyn.
Na, o jeigu kiaušinis bus visai sugedęs ir pasibaigęs jo galiojimo terminas – jis visai nelies dugno ir plūduriuos vandens paviršiuje.
Kas atsitiks, jei suvalgysite blogą kiaušinį?
Dažniausiai kiaušinius, kurie yra apkrėsti, yra labai sunku atpažinti. Tačiau, jeigu netyčia suvalgysite kiaušinį, kuris buvo blogas, jums pasireikš ne itin malonūs sveikatos sutrikimai.
Pavyzdžiui, šalutinis poveikis apsinuodijus kiaušiniu bus skrandžio skausmas, pykinimas, karščiavimas ir / arba skrandžio veiklos sutrikimas, trunkantis iki 3 parų, rašoma thesun.co.uk.
Kad to išvengtumėte, geriau visuomet prieš virdami ar kepdami kiaušinius įsitikinkite jų šviežumu ir tik tuomet juos valgykite. O tai itin paprastai padaryti leis itin paprastas ir lengvas triukas, kuris buvo aprašytas aukščiau.