Bene didžiausią iniciatyvą virtuvėje rodė Ernestas Serkevičius, didžiąją laiko dalį praleidęs virdamas tamsaus alaus sriubą su jautiena, o Gediminas Maceina užsiėmė patarinėjimais kolegoms, slaptų ingredientų paieškomis bei receptų konspektavimu.
Kiaušinių košę, pagardintą grietine ir šlakeliu naminukės, bei ant kopūsto lapo su midumi keptą karpį, gardintą kepta grikių koše, geltonosios jukos padažu ir sūdytomis citrinomis ragavę krepšininkai mėgavosi išskirtiniais patiekalais ir šypsojosi, kai buvo paraginti pajausti slapto ingrediento skonį.
„Į patiekalus pylėsi daug vietinės gamybos alkoholio. Ten, kur buvo samanės, Edvinas valgė daugiausiai“, – juokavo G. Maceina.
Patyręs krepšininkas atskleidė, kodėl virtuvėje akylai prižiūrėjo Sheltoną Jacksoną.
„Reikėjo žiūrėti, kad pirštų nenusipjautų. Kaip nevykėlis aikštelėje, toks galbūt ir virtuvėje. Reikėjo žiūrėti, kad košėje juodų nagų nebūtų“, – kaip visada geros nuotaikos nestokojo G. Maceina.
Kad atsigautų, sportininkai, padedami virtuvės šefių, gamino „Baumkucheno šaltkošę“ – ledus su šakočio trupiniais, šokoladu ir juodųjų serbentų-rožių uogiene. Ledų gamyba krepšininkams buvo nauja patirtis, o R. Stankevičius, paklaustas, ar išdrįstų šių ledų pasigaminti namuose, sakė, jog geriau atvažiuotų į „Kuchmistrus“ ir jų suvalgytų čia.
Prieš mažojo finalo kovas „Vytis“ jėgas kaupė ne tik prie gardaus maisto stalo, bet ir Baltijos Amerikos klinikoje. Ten krepšininkais buvo pasirūpinta, kad šie būtų šimtu procentų pasiruošę kovai dėl medalių.