• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vištienos sparneliai – tiek suaugusiųjų, tiek vaikų pamėgtas patiekalas. Išbandykite šį gardžių ir traškių sparnelių receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi „Samčio užrašai“ autoriai.

7

Vištienos sparneliai – tiek suaugusiųjų, tiek vaikų pamėgtas patiekalas. Išbandykite šį gardžių ir traškių sparnelių receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi „Samčio užrašai“ autoriai.

REKLAMA

Reikės: 1.2 kg. vištų sparnelių.

Marinatas: 2 raudonos aitrios paprikos, 4 šaukštai virinto vandens, 2 šaukštai medaus, 2 šaukštai aliejaus, 1/2 šaukštelio druskos, 1/2 šaukštelio maltų baltųjų pipirų.

Gaminimas:

Pradedame nuo marinato: aitriąsias paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite, sumaišykite su vandeniu, aliejumi, medumi, druska ir pipirais maltais.

Sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite per sąnarius į tris dalis ( pačius galiukus pasilikite virti sultiniui).

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite vištieną į karščiui atsparų indą, užpilkite marinatu, išmaišykite ir uždengę palaikykite kelias valandas arba per naktį šaldytuve.

Marinuotus sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, bet marinato neišpilkite.

Kepimo indą ištieskite folija ir sudėkite sparnelius.

Kepkite 180 C.temp. apie 25 - 30 min. kartkartėmis palaistant marinatu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų