• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus rajone gyvenanti konditerė Gitana Vinerskienė tortus kitų ypatingoms šventėms kepa jau dešimtmetį. Moteris pasakoja, kad tokia veikla – kepti saldumynus – iš pradžių buvo paprasčiausias pomėgis. Dabar ji neslepia džiaugsmo, kad mylimas pomėgis taip pat tapo ir pagrindine darbine veikla.

15

Alytaus rajone gyvenanti konditerė Gitana Vinerskienė tortus kitų ypatingoms šventėms kepa jau dešimtmetį. Moteris pasakoja, kad tokia veikla – kepti saldumynus – iš pradžių buvo paprasčiausias pomėgis. Dabar ji neslepia džiaugsmo, kad mylimas pomėgis taip pat tapo ir pagrindine darbine veikla.

REKLAMA

Alytiškė Gitana sako, kad kepti saldumynus jai visuomet patiko, o pirmąjį tortą – „Medutį“ – ji iškepė kartu su savo mama. „Šis tortas man buvo dieviško skonio“, – dalinasi ji.

Įspūdingi kepiniai

Taip, pamažu lepindama namiškius kepiniais, ji ėmė juos gaminti ir kitiems. Pirmasis užsakymas, kurio sulaukė Gitana iš klientų, buvo pyragas „Napoleonas“.

„Vėliau pradėjau domėtis dekoravimu, nes žmonės nori ne tik skanių, tačiau ir gražių tortų. Lankiau kursus, mokiausi pati žiūrėdama vaizdo įrašus ar pamokas „YouTube“, internete. Kursai, be abejo, buvo tikrai naudingas dalykas“, – pasakoja.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar, kai pyragus ir tortus moteris kepa jau dešimt metų, Gitana atvirauja, kad nors veikla ir reikalauja nemažai laiko, tačiau ji – nesudėtinga:

REKLAMA

„Yra žinios, darbas. Kai nežinai, tuomet ir gali atrodyti sudėtinga. Man šis darbas yra malonus, patinka ši veikla, tad kitąsyk darai ir net nebeskaičiuoji laiko.“

Žvelgiant į Gitanos skanumynus, galima pamatyti visko: ir visiems puikiai žinomų skonių tortų, ir populiariųjų „Boom“, ir netgi tokių, kurie sveria virš 10 kilogramų. Alytiškė sako, kad neįtikėtinai atrodančius tortus jai labai smagu daryti.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors žmonės tokių nori ne dažnai, tačiau tokių užsakymų kartas nuo karto pasitaiko, kadangi viskas vis tik atsiremia į kainą. Norėti – galima, bet tenka ir susimokėti, mat užima tikrai nemažai daug laiko tokie darbai“, – sako ji.

Vieni įspūdingesnių tokių konditerinių darbų, į kuriuos pažvelgus tenka ir suabejoti, ar šie valgomi, ar ne – knyga, tigras, krepšinio kamuolys, namas.

Pasiteiravus, kiek laiko teko praleisti gaminant realistiškai atrodantį tigro formos tortą, G. Vinerskienė tikina, kad tikslaus laiko ji pasakyti negali, tačiau juokauja, kad užteko vos vienos nakties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikriausiai tigras svėrė apie kokius 5 kilogramus, dabar tiksliai net ir nebeprisimenu. Kartais, jeigu nepamirštu, gamintus nestandartinius tortus sau užsirašau. Štai yra tekę gaminti namą, kuris svėrė apie 7 kilogramus.

Pats didžiausias tortas, kurį yra tekę gaminti, turbūt svėrė apie 14 kilogramų, tačiau tikrai žinau, kad buvo ir daugiau“, – nusišypso.

REKLAMA

Kiekvieno norai yra skirtingi

Įdomu tai, kad kiekvienas Gitanos kliento užsakymas būna vis skirtingas, dėl to sunku pastebėti tendencijas, kas gi labiausiai patinka smaližiams. Vis dėlto, moteris sako, kad visko būna įvairiai:

„Nori ir knygos, ir forminių tortų, ir su cukrinėmis gėlėmis. Anksčiau jos buvo itin populiarios, tačiau ir dabar puikiai eina. Tortus tenka daryti ir sporto tema – kamuolius, ir dviratį kaip dekoraciją gaminau. Iš tiesų, galima sakyti, kad kiekvienam savo.“

REKLAMA

Konditerė juokauja, kad jeigu pačiai tektų rinktis, kokio skonio torto norėtų, ji net nedvejotų ir užsisakytų šokoladinį tortą su karamele bei riešutais.

„Nors internete galima rasti pačių įvairiausių receptų, vis tiek pasidarai viską pagal save. Džiaugiuosi, kad tai tinka ir patinka klientams.

Tortų skoniai – skanūs visi, o žmonės nori pačių įvairiausių. Vieniems patinka gaivesni, kitiems – saldesni, šokoladiniai. Kaip ir su forma, taip ir su skoniu – kiekvienam savo“, – nusijuokia.

Paklausta, ar nesulaukia kitų konditerių prašymų patarti, Gitana sako, kad jų būna išties nemažai. Be to, kaip teigia pati alytiškė, ji anksčiau yra vedusi ir kursus, tačiau dabar sako nežinanti ar jų bus galima sulaukti ateityje: „Dabar daugiau kepu nei mokau. Bus matyti, ar darysiu kursus ateityje, ar ne“, – priduria.

Fantastiška. Tikra šventės puošmena.
va, čia tai deal'as
va, čia tai deal'as
nepalyginsi su visokiom pikul, hujul, siegel, šmiegel, paksiės ir kitų šmarų verslolandais.
Sėkmės jums gyvenime, darbuose! Tai triūsas ir gan sunkus. Gražu ir galbūt yra skanu. Figūrėles galima pasilikti, o patį tortą suvalgyti. Dar syki visakeriopos sėkmės!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų