• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje be silkės šventės yra neįsivaizduojamos, ypač – per Kūčias. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų užkandį – keptas bulves su silkės kapotiniu.

Lietuvoje be silkės šventės yra neįsivaizduojamos, ypač – per Kūčias. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų užkandį – keptas bulves su silkės kapotiniu.

REKLAMA

Užkandžiui reikės:

  • Bulvių
  • Daržovių sultinio
  • Česnako
  • Rozmarino
  • Silkės
  • Svogūno
  • Raugintų agurkų
  • Garstyčių
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustykite storesniais griežinėliais. Keptuvėje išlydikite sviestą su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir apkepkite bulvių griežinėlius iš abiejų pusių.

Į keptuvę su bulvėmis dėkite sutraiškytą česnako skiltelę, rozmarino šakelę ir įpilkite daržovių sultinį, kad bulves apsemtų iki pusės. Keptuvę dėkite į karštą orkaitę ir kepkite bulves apie 15 min. arba kol taps minkštos.

Silkę supjaustykite smulkiais kubeliais. Agurkus, bei svogūną taip pat supjaustykite kuo smulkiau ir sudėkite į dubenėlį kartu su silke. Dėkite šiek tiek garstyčių, pilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Keptas bulves išdėliokite ant lėkštės, o ant viršaus dėkite po šaukštelį silkės kapotinio.

Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų