žirnių sriuba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žirnių sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žirnių sriuba“.
Receptas. Prancūziška žirnienė
INGREDIENTAI: 750 gramų žirnių 1.5 litro sultinio (daržovių) šiek tiek grietinės šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Antras sluoksnis: 6 riekės duonos (skrudinta) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Žalius žirnius virti daržovių sultinyje 45 minutes. Tada juos sutrinti trintuvu. Įberti druskos ir pipirų. Įdėti grietinės ir apskrudusios duonos riekę. Patiekti karštą.
Receptas. Žirnienė
INGREDIENTAI: 200 gramų žirnių (skaldyti) 1.5 kilogramo vištiena (filė) 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Žirnius užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį išbrinkti. Užvirinti 2 l vandens ir suberti išbrinkusius žirnius. Virti apie 30 min., o tada sudėti supjaustytos vištienos filė gabaliukus, prieskonius ir virti dar apie 20 min. Skanaus.
Receptas. Jautienos sriuba su žirniais ir moliūgais
INGREDIENTAI: 600 gramų jautienos 400 gramų moliūgų 2 česnakų 10 vienetų saulėje džiovintų pomidorų 1 vienetas svogūnų 5 valgomieji šaukštai žirnių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek cinamono šiek tiek raudonosios paprikos milteliai šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų (maltas) šiek tiek vandens Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Žirnius išvirti atskirai. Mėsą sumalti.
Receptas. Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su silkiniu skrebučiu
INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų 1 sauja voveraičių (džiovintos) 2 valgomieji šaukštai žirnių (skaldyti) 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio juodojo šokolado (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 1 vienetas laurų lapų (lapas) 2 vienetai kvapiųjų pipirų 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek kmynų šiek tiek petražolių 1/4 vieneto silkių 2 vienetai ...