Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus riekelės.
Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.
Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus riekelės.
Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.