• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 sauja voveraičių (džiovintos)
  • 2 valgomieji šaukštai žirnių (skaldyti)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodojo šokolado (tarkuotas)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 1 vienetas laurų lapų (lapas)
  • 2 vienetai kvapiųjų pipirų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek kmynų
  • šiek tiek petražolių
  • 1/4 vieneto silkių
  • 2 vienetai juodos duonos (ruginė, riekės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
  2. Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
  3. Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
  4. Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
  5. Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus riekelės.
  6. Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.

Autorius: Laura

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 sauja voveraičių (džiovintos)
  • 2 valgomieji šaukštai žirnių (skaldyti)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodojo šokolado (tarkuotas)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 1 vienetas laurų lapų (lapas)
  • 2 vienetai kvapiųjų pipirų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek kmynų
  • šiek tiek petražolių
  • 1/4 vieneto silkių
  • 2 vienetai juodos duonos (ruginė, riekės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
  2. Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
  3. Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
  4. Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
  5. Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus riekelės.
  6. Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų