Jau šiandien TV3 žiūrovai turės progą pasinerti į kriminalinį pasaulį su filmu „Banditas“ (angl. Bandit). Šis trileris, paremtas tikra istorija, pasakoja apie vieną gudriausių visų laikų Kanados bankų plėšikų, kuris įgavo „The Flying Bandit“ (liet. „Skraidantis banditas“) pravardę.
Pabėgęs iš JAV kalėjimo, pagrindinis veikėjas – Gilbertas Galvanas jaunesnysis (akt. Joshas Duhamelis) – pasivadinęs Robertu Whitemanu, pradeda naują gyvenimą Kanadoje. Jo veikla – bankų, o vėliau ir juvelyrikos parduotuvių plėšimai visoje Kanadoje.
Greitai Robertas tampa legenda. Kiekvienas jo apiplėšimas ne tik nepriekaištingai suplanuotas, bet ir be galo greitas. Dirbdamas su savo partneriu Tommy (akt. Melas Gibsonas), jis apšvarina daugiau nei 59 bankus ir juvelyrines parduotuves, naudodamas neįtikėtinas tapatybių keitimo ir apsimetinėjimo strategijas.
Įtraukiantis siužetas, įtempta veiksmo seka ir retro stilius, atspindintis aštuntojo dešimtmečio atmosferą, neleis atsitraukti nuo ekranų jau nuo pirmos filmo minutės.
Prie tokio filmo negali pritrūkti ir skanaus maisto! Būtent todėl šeštadienio Vaida ir Laurynas žiūrovams pasiūlys puikią vakarienės idėją. Kadangi filmo veiksmas vyksta Kanadoje – šalyje, kur susipina įvairios kultūros, kraštovaizdžiai, kalbos ir skirtingos virtuvės – jie paruošė kanadietišką, Kvebeko stiliaus žirnių sriubą.
Kanadietiška Kvebeko stiliaus žirnių sriuba
Sriubai reikės:
- 1 virta kiaulės karka;
- 2 v. š. sviesto;
- 2 morkos;
- 2 saliero stiebai;
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 puodeliai skaldytų žirnių;
- 2-3 lauro lapai „Sauda“;
- Čiobreliai „Sauda“;
- Druska ir pipirai „Sauda“.
Česnakinei duonai:
- „Agotos“ viso grūdo tamsi duona su raugu „Vilniaus duona“;
- 2 v. š. sviesto;
- Česnakų granulės „Sauda“;
- Druska ir pipirai „Sauda“.
Gamyba:
Troškintuve ištirpinkite sviestą, suberkite kubeliais pjaustytas morkas, smulkintus saliero stiebus, svogūną ir česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.
Daržovėms suminkštėjus, suberkite skaldytus žirnius, įdėkite 2 lauro lapus, pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Viską maišydami pakepinkite apie 2 minutes.
Tuomet įpilkite 8 puodelius nuo karkos likusio sultinio (arba vandens) ir įdėkite virtą karką. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1–1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami. Virkite tol, kol žirniai išsileis ir sriuba taps tiršta.
Kai sriuba išvirs, atskyrę karkos mėsą nuo kaulo išimkite jį bei lauro lapus.
Pasiruoškite česnakinę duoną: viso grūdo „Vilniaus duoną“ su raugu aptepkite sviestu ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški. Bekepdami pabarstykite česnakų granulėmis, druska ir pipirais.
Karštą sriubą patiekite kartu su traškia česnakine duona. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!