želės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „želės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „želės“.
Turbo greitas želės tortas: prireiks vos kefyro ir uogų
„Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Reikės: 1 l kefyro; 1 l braškių; 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens, jei brinkinti; 7–10 v. š. cukraus (reguliuokite pagal savo skonį).
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į kefyrą suberiame cukrų, išmaišome ir leidžiame ištirpti. Braškes nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Įmaišome į kefyrą.
Nekeptas želės pyragas sužavės visus: vertas 10 balų
„Jogurtinis desertas su braškėmis ir sausainiais labai vasariškas, labai gaivus ir labai gardus. Taip pat desertukas turėtų patikti visiems mažiems ir dideliems“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 1 l vanilės skonio geriamo jogurto, 35 gr želatinos, 10–12 vnt. sausainių, 100 ml vandens (želatinai brinkinti), 1–2 v.š. cukraus pudros (pagal skonį), braškių ar kt. uogų.
Želatiną išbrinkinau kambario temperatūros vandenyje ~ 10 min.
Šis želės tortas nepaliks abejingų: puikiai tiks šventėms
„Gardus, gaivus, mažai nuodėmingas ir nesudėtingai pagaminamas varškės desertas su želė gabaliukais. Kaip aš juos mėgstu! Šiuo gardžiu deserto receptu skubu pasidalinti ir su jumis“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2×180 gr varškės, 200 ml pieno, 1–2 v.š. cukraus pudros, 20 gr želatinos (+ 70 ml. vandens), kelių skonių želės.
Pirmiausia pasigaminau kelių skonių želę ir jau sustingusią supjausčiau gabaliukais.
Nekeptas Ingridos želės tortas taps stalo pažiba: išbandykite iš karto
„Gaivus, tobulai tinka vasarai. Pasmaguriavę mergaitės įvertino puikiai. Man išėjo 2 ne maži desertai, nes nešiuosi rytoj vieną į darbą kolegėms pavaišinti po atostogų, o kitą jau mergaitės skanauja ir tebesidžiaugia vasara. Linkiu ir Jums skanių vasariškų atradimų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Deserto pagaminau 4 l. Tikrai užteks nemažam būriui žmonių.
Želė ir uogų sluoksnis: 2 pakelių želės (aš rinkausi agrastų skonio); Braškių; Šilauogių; Trešnių.
Atrado patį skaniausią želės tortą: išeina tobulas
„Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius ar draugus“, – sako tinklaraštininkė Audronė.
Reikės: 600 ml. jogurto (aš dariau su persikų skonio); 3 skirtingų skonių želės (vyšnių, kivių ir apelsinų) ir 20 g. želatinos (250 ml. šalto virinto vandens želatinai išbrinkinti). Mėgstantiems saldžiau į jogurtą įberkite kelis šaukštelius smulkiojo cukraus.
Turbo želės tortas pagal Audronę plinta žaibiškai: užteks vos 3 ingredientų
„Desertas visiems labai patiko, todėl receptu noriu pasidalinti ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: įvairių skonių želės, 40 gr želatinos, 385 gr kondensuoto pieno.
Pasiruošiau įvairių skonių želę taip, kaip nurodyta ant pakuotės (tik vandens pilkite truputį mažiau t.y. 300ml.). Želatiną brinkinau 0.5 stiklinėje šalto vandens (10–15 min.
Itin gaivus ir lengvas Audronės želės tortas: „Be jo neįsivaizduoju šventinio stalo“
„Šventinio stalo neįsivaizduoju be gaivaus želės deserto. Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Audronė išdavė tobuliausią žėlės tortą: jis – šeimos mylimiausias
„Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius ar draugus“, – sako tinklaraštininkė Audronė.
Reikės: 600 ml. jogurto (aš dariau su persikų skonio); 3 skirtingų skonių želės (vyšnių, kivių ir apelsinų) ir 20 g. želatinos (250 ml. šalto virinto vandens želatinai išbrinkinti). Mėgstantiems saldžiau į jogurtą įberkite kelis šaukštelius smulkiojo cukraus.