Reikės: 2×180 gr varškės, 200 ml pieno, 1–2 v.š. cukraus pudros, 20 gr želatinos (+ 70 ml. vandens), kelių skonių želės.
Pirmiausia pasigaminau kelių skonių želę ir jau sustingusią supjausčiau gabaliukais. Želatiną išbrinkinau kambario temperatūros vandenyje, paskui pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo. Palikau atvėsti iki kambario temperatūros.
Varškę, pieną sutryniau blenderiu iki vientisos masės, pagardinau cukraus pudra pagal skonį. Į varškės masę supyliau atvėsintą želatiną ir išmaišiau. Galiausiai į varškės masę sudėjau želė gabaliukus ir išmaišiau.
Į formelę patiesiau maistinę plėvelę, kad desertas lengviau išsiimtų, supyliau varškės masę ir pastačiau stingti į šaldytuvą.
Patarimas: Kad varškės desertas nesušoktų į gumuliukus, rekomenduoju į varškės masę nepilti visos želatinos. Geriausia tai daryti po truputį, t.y. į želatiną dėti po vieną šaukštą varškės, išmaišyti, paskui dėti dar šaukštą ir vėl išmaišyti ( taip į želatiną įmaišyti kokius 3–4 v.š. varškės masės ). Ir tik tada želatiną su varške supilti į likusią varškės masę.
Skanaus!