Reikės: 600 ml. jogurto (aš dariau su persikų skonio); 3 skirtingų skonių želės (vyšnių, kivių ir apelsinų) ir 20 g. želatinos (250 ml. šalto virinto vandens želatinai išbrinkinti). Mėgstantiems saldžiau į jogurtą įberkite kelis šaukštelius smulkiojo cukraus.
GAMINIMAS
Išbrinkintą želatiną pakaitinau ant silpnos ugnies, kad granulytės visiškai ištirptų. Ją atvėsinau ir supyliau į jogurtą, (jogurtą su želatina laikykite kur šilčiau, vis pamaišykite, kad nesustingtų).
Skirtingų skonių želę pasiruošiau kaip nurodytą ant pakelio (tik vandens reiktų pilti mažiau 250 ml.)
Belieka sluoksniuoti jogurto ir želės desertą. Pasirinktoje formoje (aš dariau metalinėje kekso formoje), supyliau jogurtą (200 ml.) ir stingdžiau apie 20–25 min., po to ant jogurto supyliau vyšnių skonio želę ir vėl stingdžiau ir t.t. Desertą pastačiau stingti.
P.s. Jeigu norite, kad želės desertas gražiai išsiimtų, panardinkite formą į karštą vandenį ir palaikykite kelias sekundes.
Šaltinis: Gamink su Audrone