vilkmergės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vilkmergės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vilkmergės“.
Grilio patiekalai iš paukštienos: kaip paruošti ir su kuo derinti?
Dažnas sunkiai įsivaizduoja savaitgalį be grilio patiekalų. Tačiau ilgainiui norisi įvairovės – naujų skonių ir jų derinių. Lietuvių taip mėgstama kiauliena, nors išlieka neabejotinai populiariu pasirinkimu, vis daugiau vietos kepsninėje ima užleisti baltai mėsai – vištienai ar kalakutienai.
6 mėsainių tendencijos: ką mėgsta lietuviai?
Lietuviai nebijo išbandyti naujovių ir vis labiau vertina gurmaniškus mėsainius. Tačiau šefai pastebi – populiariausių sąrašo viršuje vis dar puikuojasi klasikinis mėsainis su jautiena. Lietuviai renkasi nuo standartinio iki vieno kąsnio dydžio, spėjo pamėgti ir plėšytą mėsą. Apie šiemet vyraujančias mėsainių tendencijas pasakoja šefai Jonas Jonušas ir Vylius Blauzdavičius bei „Vilkmergės“ someljė Vidmantas Čičelis.
Būsimo LMKL sezono nauja tendencija – komandų trenerių kaita
Nenumaldomai artėja Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) naujas sezonas. Prieš jo pradžią akivaizdžiai ryškėja viena nauja tendencija – komandose vyksta vyriausiųjų trenerių kaita. Prieš 2017–2018 metų sezoną daugiau negu pusė – keturios – LMKL ekipos pakeitė savo strategus. Lietuvos čempiones „Sūduvą“ paliko aukso medalius su auklėtinėmis iškovojęs ir ketverius metus čia praleidęs Rimvydas Samulėnas, kurį prie marijampoliečių komandos vairo pakeitė Tadas Stankevičius.
Žvėriškas Ivetos Šalkauskės pasirodymas lėmė šiauliečių pergalę
Sudėtingą pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) iškovojo Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ (4/4) klubas, išvykoje 75:63 (11:16, 22:11, 14:18, 28:18) pranokęs Ukmergės „Vilkmergės“ (0/8) krepšininkes.
„Vilkmergės alus“ vėl supirks apynius iš vietos ūkininkų
„Vilkmergės alus“ tęsia tradicijas – kaip ir pernai, šiemet mažoji alaus darykla supirks šalies ūkininkų užaugintus šviežius apynius. Iš jų bus išvirtas ypatingas elio tipo „Jauno derliaus alus“. Naujas apynių derlius bus superkamas rugpjūtį–rugsėjį, o riboto leidimo „Jauno derliaus alaus“ mėgėjai galės paragauti jau spalio pabaigoje. „Kadangi esame nedidelė alaus darykla, kartą per metus galime išvirti nedidelę proginę alaus partiją iš šviežių lietuviškų apynių.
Naujas „Vilkmergės“ alaus butelis geriau apsaugos nepasterizuotą alų
Lygiai prieš metus XVIII a. aludarystės tradicijas atgaivinusi alaus darykla alų verda tik iš aukščiausios kokybės sudėtinių dalių – šaltinio vandens, apynių ir Lietuvoje augintų miežių salyklo, o svarbiausia – alaus nepasterizuoja. Kaip ir seniau, Eliu (angl. – Ale) vadinamas alus rauginamas naudojant aukštutinės fermentacijos mieles, 28 dienas brandinamas rūsiuose horizontaliose talpyklose.
Paminėtos 200-osios Vilkmergės mūšio metinės
Ilgojo šventinio vasaros savaitgalio metu, liepos 7-ąją, būrys istorijos mylėtojų bei pramogų ištroškusių tautiečių rinkosi Deltuvos miestelyje Ukmergės rajone. Čia jau keturioliktąjį kartą vyko Vilkmergės mūšio, dar žinomo kaip Deltuvos mūšis, inscenizacija. Šių metų renginys ypatingas – minimos 200-osios mūšio metinės.
Pirmasis Prancūzijos–Rusijos karo mūšis, istorijoje žinomas kaip Vilkmergės mūšis, 1812 m. birželio 28 d. įvyko Deltuvos miestelyje (Ukmergės raj.
Kolekcionavimo aistra – stipresnė už sunkmetį
Gegužės 22-23 dienomis Ukmergėje vyks antroji tarptautinė alaus atributikos birža, kurią rengia kolekcininkų klubas „Prie bokalo“. Renginyje dalyvaus per 100 kolekcininkų iš dešimties šalių.
Alaus atributikos kolekcininkai savaitgalį atras Ukmergę, o miesto gyventojai ir svečiai jei netaps alaus specialistais, tai tikrai daugiau sužinos apie šį populiarų gėrimą. To tikisi ir alaus atributikos kolekcininkai, ir „Vilkmergės“ aludariai, tapę renginio rėmėjais.