šventiniai užkandžiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šventiniai užkandžiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šventiniai užkandžiai“.
Receptas. Sumuštiniai "Boružytės"
INGREDIENTAI: 10 riekių batono 170 gramų lašišų šiek tiek sviesto šiek tiek alyvuogių šiek tiek majonezo šiek tiek pomidorų pastos šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekes ištepti sviestu, ant jų dėti po puselę pomidoriuko, iš alyvuogių padaryti papuošimus boružei, iš majonezu nupiešti veidelį. Papuošti žalumynais ir patiekti. Skanaus.
Receptas. ZIGMO silkė su daržovių salsa
Ši gardi silkės užkandėlė papuoš net ir išrankiausios šeimininkės Kalėdų stalą!
INGREDIENTAI: 150 gramų zigmo klasikinės silpnas sūdytos silkių filė 1 vienetas cukinijos 1 vienetas raudonosios paprikos 1 vienetas geltonosios paprikos 1 vienetas žaliosios paprikos 1 vienetas agurkų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Įdaryti kiaušiniai
INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 1 vienetas burokėlių (virti) 2 vienetai silkių 0.5 vieneto citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas ikrų (raudonieji) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, supjaustykite per pusę. Išimkite trynius į atskirą dubenėlį ir gerai sumaišykite šakute.
Receptas. Silkės ir brokolių užkandėlė
INGREDIENTAI: šiek tiek zigmo šalto rūkymo silkės filė šiek tiek brokolių šiek tiek džiovintų spanguolių šiek tiek rausvųjų svogūnų šiek tiek majonezo šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolį nuplauname. Nupjaustome viršūnėles. Sudedame džiovintas spanguoles, kubeliais pjaustytą svogūną ir sumaišome su majonezu. Dedame į „šaukštą“ ir ant viršaus du pjaustytos silkės gabalėlius. Papuošiame petražole.
Receptas. Boružėlės
INGREDIENTAI: 100 gramų tunų (konservuotas, savo sultyse) 2 vienetai kiaušinių (viorti) 500 gramų pomidorų pastos (pailgi) 1 skiltelė česnakų 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek druskos šiek tiek gvazdikėlių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Tuną, nupylus skystį, sumaigykite šakute. Kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka.
Receptas. Šulinėliai su pikantiška mišraine ir kumpiu
INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos krepšelių 100 gramų sūris (fermentinis) 1 skiltelė česnakų šiek tiek krapų (švieži) 2 valgomieji šaukštai majonezo 50 gramų kumpio Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Šulinėlius atšildyti ir iškepti kaip nurodyta ant pakuotės. Kumpį supjaustyti juostelėmis. Sūrį sutarkuoti burokinę tarka, krapus smulkiai supjaustyti, išspausti česnaką. Viską sumaišyti, pagardinti majonezu.
Receptas. Pikantiška silkės užkandėlė
INGREDIENTAI: 100 gramų silkių (aštriame marinate) 3 riekės duonos (gali būti skrudintos) 0.5 vieneto porų 4 vienetai ridikėlių 2 lapai salotų 2 skiltelės česnakų šiek tiek majonezo šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos riekes perpjaukite pusiau. Ant kiekvienos riekutės dėkite po gabaliuką salotos ir griežinėlį ridiko.
Receptas. Pomidorų kąsneliai
INGREDIENTAI: 10 vienetų pomidorų pastos 3 vienetai kiaušinių 1 skardinė šprotų 50 gramų sūris 3 valgomieji šaukštai majonezo 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus (geriau mažesnius) nuplauti, perpjauti per pusę ir išskobti. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, supjaustyti. Šprotus sutrinti šakute, sumaišyti su kiaušiniais, tarkuotu sūriu, įberti druskos, pipirų, dėti majonezą, išspaustą česnaką.
Receptas. "Mantingos" krepšeliai šventiniam stalui
INGREDIENTAI: 10 vienetų tešlos krepšelių (arba šulinėliai "Saulutė") 2 vienetai kiaušinių (virti) 200 gramų krabų lazdelių šiek tiek krapų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, krabų lazdeles, krapus smulkiai supjaustyti ir išmaišyti su majonezu bei pagardinti druska pipirais. Salotas sudėti į "Mantingos" krepšelius arba šulinėlius.
Receptas. Sluoksniuoti sumuštiniai su morkų-avokadų putėsiais ir ZIGMO silke
Tai gardus ir originalus užkandis, kuriam abejingų nelieka! Skanaus!
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo duonos 250 gramų zigmo bismarck silkių filė marinate su svogūnais ir krapais 3 vienetai morkų 2 vienetai avokadų 1 vienetas citrinų 70 gramų saulėgrąžų 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 40 gramų filadelfijos kreminio sūrio 20 gramų kalendrų 3 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas grietinės šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Papuo...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Įdarytų kiaušinių asorti
INGREDIENTAI: 8 vienetai kiaušinių (virti) 50 gramų tunų (konservuotas) 50 gramų menkių (kepenėlės (konservuotos)) 50 gramų sūris (fermentinis) 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 galva svogūnų 1 skiltelė česnakų 4 vienetai alyvuogių 1 arbatinis šaukštelis svogūnų laiškų (smulkinti) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Traškūs laiveliai
INGREDIENTAI: 200 gramų krevečių be kevalo 1 vienetas pomidorų pastos 150 gramų sūris šiek tiek majonezo šiek tiek traškučiai šiek tiek žalumynų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Krevetes išvirti, sūrį sutarkuoti, supjaustyti kubeliais pomidorą, dėti majonezo, berti druskos, pipirų ir išmaišyti. Masę dėti ant traškučių, o viršų papuošti baziliko lapeliais, krapais ar petražolių šakelėmis.
Receptas. Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
Ši užkandėlė puikiai atrodys ant kiekvieno Kalėdinio stalo!
INGREDIENTAI: 40 gramų filadelfijos kreminio sūrio 30 gramų zigmo klasikinės silkių filė 4 riekės prancūziškas batonas (skrudinto) 3 skiltelės česnakų 10 gramų žolelių 1 valgomasis šaukštas granatų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Baklažanų ir sūrio užkandėlė
INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų šiek tiek druskos 2 skiltelės česnakų 200 gramų sūris šiek tiek majonezo šiek tiek aliejaus 1 stiklinė krapų (smulkinti) 2 vienetai pomidorų pastos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną supjaustyti griežinėliais ir pamerkti pasūdytame vandenyje 30 minučių, jog nebūtų kartūs. Tada sutrinti česnaką, sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su majonezu.
Receptas. Užkandžiai su varške ir saulėje džiovintais pomidorais
INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos šaukštelių (užkandžių) 100 gramų varškės 1 saujelė krapų 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 50 gramų pomidorų pastos (saulėje džiovinti ) 20 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Užkandžiai su kalakuto kumpeliu
INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto 150 gramų miltai 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 4 vienetai kiaušinių 125 mililitrai pieno 125 mililitrai vandens 100 gramų varškės 1 saujelė petražolių 1 skiltelė česnakų 50 gramų kumpio (rūkytas (kalakutienos)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną, vandenį, 1 arbat. šaukštelį druskos ir sviestą sudėti į puodą storu dugnu, viską išmaišyti ir užvirinti.
Receptas. Šulinėliai su korėjietiškomis morkų salotomis
INGREDIENTAI: 10 vienetų tešlos krepšelių ((tešlos)) 100 gramų dešros ((saliamis)) 100 gramų morkų (korėjietiškos) 1 vienetas pomidorų pastos 100 gramų agurkų (ilgavaisis) 3 vienetai salotų (lapai) šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Korėjietiškas morkas, agurko gabaliuką, dešrą supjaustyti juostelėmis, o pomidorus - kubeliais. Salotas suplėšyti.
Receptas. Plikytos tešlos užkandžiai su varškės kremu ir lašiša
INGREDIENTAI: 100 gramų margarino (kepiniams) 150 gramų miltai 20 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis druskos 4 vienetai kiaušinių 125 mililitrai pieno 125 mililitrai vandens 200 gramų varškės ((kreminė)) 2 skiltelės česnakų 100 gramų lašišų (ZIGMO šaltai rūkyta Atlantinė file) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Vilkžuvės užkandinis tortas
INGREDIENTAI: 3 vienetai tešlos (lakštai, kapoti) 400 gramų žuvies (vilkžuvė (arba bet kokia kita)) 300 gramų lešių 200 gramų majonezo 150 gramų grietinės 4 skiltelės česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek žalumynų (petražolės, krapai ar lt.) Papuošimui: šiek tiek daržovių (įvairios) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
Receptas. Šulinėliai su silke "Egzotika"
INGREDIENTAI: 10 vienetų tešlos krepšelių 150 gramų paprikų (įvairių spalvų) 100 gramų baklažanų 100 gramų cukinijos (jauna) 1 vienetas silkių (file) 100 gramų mangų 70 gramų sūris (pelėsinis) 100 gramų cukinijos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažaną pamirkyti sūriame vandenyje 15 minučių, kad nebūtų kartus.
Receptas. Lašišos vėrinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas lavašo 150 gramų varškės (Užtežėlė (mėgstama)) šiek tiek lašišų (ZIGMO) 1 saujelė svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Ištiesti ant stalo lavašą, aptepti jį varškės kremu, tada gražiai paskleisti lašišos gabaliukus ir sluoksnį nepjaustytų svogūno laiškų. Susukti vyniotinį ir apvynioti jį maistine plėvele.
Receptas. Atvelykio užkandėlė
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių (kietai virti) 1 vienetas krabų lazdelių 2 arbatiniai šaukšteliai majonezo 0.5 arbatinio šaukštelio margarino (arba sviestas) 1 riekė duonos (traški SONKO) 1 arbatinis šaukštelis svogūnų laiškų (smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis ikrų (raudoni, iš jūros dumblių) 1 arbatinis šaukštelis ikrų (juodi, iš jūros dumblių) Papuošimui: 3 vienetai petražolių (šakelės) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Šventinė užkandėlė su lašiša
INGREDIENTAI: 100 gramų agurkų 4 riekės duonos 150 gramų lašišų (ZIGMO ) 100 gramų varškės ((užtepėlė) arba grietinėlės sūris) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš duonos išpjaustyti apskritimus ir palikti vėsioje sausoje vietoje valandai, kad apdžiūtų. Ant duonos apskritimų dėti po griežinėlį aguročio, o ant viršaus susuktą lašišos gabaliuką išteptą su grietinėlės sūriu ar mėgstama varškės užtepėlė.
Receptas. Vyriška užkanda su šventine silkių file
INGREDIENTAI: 2 riekės duonos (juoda) 6 arbatiniai šaukšteliai grietinės 0.5 galvos svogūnų 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės file supjaustyti juostelėmis, pomidorą supjaustyti griežinėliais, svogūną - žiedais.
Receptas. Sumuštiniai su burokelių salotomis ir silke
INGREDIENTAI: 3 vienetai silkių (ZIGMO file) 5 riekės duonos (juoda) 3 vienetai burokėlių ( (virti)) 1 vienetas citrinų 6 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Duona paskrudinti orkaitėje 4-5 minutės. Silkė supjaustyti. Užstaisyti burokėlių salotas. Virtus burokėlius sumaišyti su mojonezu. Išimtį duoną ant vienos pusės duonos išdėti silkė,ant kitos pusės salotas.
Receptas. Silkės užkandėlė su silke
INGREDIENTAI: 2 vienetai burokėlių (virti) 1 vienetas avokadų 2 vienetai silkių (ZIGMO file) 2 arbatiniai šaukšteliai majonezo ( su krapais) šiek tiek citrinpipirių šiek tiek pomidorų pastos (vyšniniai) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius plonai supjaustyti griežinėliais. Avokadą nulupti ir suplakti trintuvu,įdėti majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį,gerai išmaišyti.
Receptas. Lašišos sumuštinukai su ypatingu padažu
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto prancūziškas batonas 100 gramų sūdytos lašišos Aptepimui: 40 gramų sviesto Kremui: 100 gramų kreminės varškės 0.5 vieneto citrinų sultys 0.5 arbatinio šaukštelio dižono garstyčios 1/4 arbatinio šaukštelio krienų 1 žiupsnelis juodųjų pipirų 0.5 žiupsnelio druskos Pabarstymui: 1 pundelis krapų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis.
Receptas. Užkandžių tortas
INGREDIENTAI: 7 vienetai napoleono lakštų 200 gramų majonezo 1 vienetas lydyto sūrio (indelis) 1 vienetas pomidorų pastos 400 gramų lašišų (rūkyta) 5 vienetai kiaušinių (virti) 150 gramų sūris 3 skiltelės česnakų 200 gramų krabų lazdelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sluoksniuojame tortą: 1 sluoksnis. Napaleono lakštai. 2 sluoksnis. Majonezo, smulkinto česnako, tarkuoto sūrio ir supjaustytų kiaušinių masė.