šalta sriuba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šalta sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šalta sriuba“.
Panevėžio gimnazistai sukūrė ypatingus šaltibarščius – prekiauja po 9 eurus
Neeilinis Panevėžio gimnazistų eksperimentas – dešimtokai sukūrė šaltibarščius, kuriems pagaminti tereikia tik vandens. Jaunimas džiaugiasi, kad jų produktas populiarėja žaibiškai – pirmieji rinkiniai tiesiog išgraibstyti.
Pasak jaunųjų verslininkų, dar niekas šaltibarščių nėra pavertęs suvenyru, kurį gali nusiųsti į bet kurį pasaulio kampelį ir juos pasiruošti neturėdamas svarbiausio ingrediento – kefyro.
Šefo Roberto klausimas Renatą Norvilę nukėlė į vaikystę: „Su žuvimi nedraugauju“
Žinoma dainininko Deivio Norvilo žmona Renata atskleidė, kokio maisto negali pakęsti nuo vaikystės. Laidos „Lengviau su Robertu“ šefas papasakojo, kad vaikystėje šis maistas jam taip pat nelabai patiko.
Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje, šįkart paragauti šefo kurto patiekalo užsuko dainininkė, grupės „La forza“ narė Renata Norvilė.
Receptas. Šaltibarščiai su obuolių sultimis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų ((jeigu ilgavaisis 1 arba 2 maži)) 2 burokėlių ((kumščio dydžio, virti) ) 1.5 pakelio kefyro ((kuo riebesnis)) 3 vienetai kiaušinių 0.5 litro obuolių sulčių šiek tiek krapų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėliai sutarkuojami burokine tarka, agurkas supjaustomas šiaudeliais, kiaušinis, svogūno laiškai ir krapai supjaustomi kuo smulkiau.
Receptas. Tiršti šaltibarščiai
INGREDIENTAI: 200 mililitrų kefyro 100 mililitrų pieno 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas agurkų 6 valgomieji šaukštai burokėlių marinuotų obuolių sultyse 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 saujelė salotų lapelių 1 saujelė krapų 1 saujelė svogūnų laiškų 2 žiupsneliai druskos 2 žiupsneliai juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išverdu ir susmulkinu.
Receptas. Šalta vyšnių sriuba
INGREDIENTAI: 2 saujos makaronų ( mėgiami) 2 saujos vyšnių šiek tiek cukraus 1 valgomasis šaukštas krakmolo šiek tiek citrinos rūgšties Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti.Vandenį nupilti. Užvirus vyšnioms,į puodą dėti virtus makaronus. Krakmolą tirpinti šaltame vandenyje,ir lėtai ,maišant pilti į puodą,užvirinti.Skanu valgyti ir šiltą,ir šaltą.Karštą vasaros dieną skanesnė šalta.
Receptas. Šalta pavasarinė sriuba
Šalta pavasarinė sriuba su avokadu, ridikėliais ir pavasario žalumynais.
INGREDIENTAI: 1 litras kefyro 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai agurkų 1 vienetas avokadų 1 pundelis ridikėlių 1 pundelis krapų 1 pundelis svogūnų laiškų 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į plaktuvą pilama 1 stiklinė kefyro, smulkintas avokadas, smulkinti agurkai ir viskas gerai suplakama iki vientisos masės.
Receptas. Šalta daržovių sriubytė
INGREDIENTAI: 1.5 litro kefyro 1 vienetas pomidorų pastos 100 gramų dešros 1 vienetas svogūnų (mažas) 1 vienetas agurkų (ilgas) 1 sauja krapų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplaukite ir supjaustykite daržoves bei dešrą smulkiais kubeliais. Išdėliokite lėkštėse. Į atšaldytą kefyrą berkite druskos, pipirų, trinto česnako ir išmaišykite.
Receptas. Raudoni šaltibarščiai
INGREDIENTAI: 1 litras pieno 1 litras kefyro 200 gramų burokėlių 1 pundelis krapų 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas agurkų 1 pundelis svogūnų laiškų 3 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelį puodą sudėkite susmulkintus krapus, svogūno laiškus, kubeliais supjaustytą agurką, marinuotus burokėlius, dėkite grietinės, berkite druskos ir išmaišykite.
Atgaivina ne tik vanduo: 5 daržovės, kurias verta valgyti karštą vasaros dieną
Į Lietuvą vėl sugrįžus karščių bangai, organizme svarbu išlaikyti skysčių balansą. Ir nors karštuoju metų laiku gerti norisi daugiau, organizmo atsargas galima papildyti ne vien vartojant daugiau skysčių, bet ir valgant daugiau vandens sudėtyje turinčių produktų. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad tam tikrų daržovių vartojimas karštą dieną aprūpina ne tik skysčiais, bet ir reikiamais vitaminais bei mineralais.
Pranoks lūkesčius: 1 porcijos šių šaltibarščių tikrai neužteks
Kai už lango – neįtikėtinai karštas oras ir norisi atgaivos, palepinkite save ir savo šeimą gardžiais šaltibarščiais. Siūlome jums kitokius. Jų skonis – ypač malonus gomuriui. Jie tiršti, gardūs, o į juos dedami švieži burokėliai – idealus, nors ir mažai girdėtas, sprendimas, suteiksiantis šaltibarščiams malonaus skonio ir traškumo. Reikėtų priminti, kad dauguma lietuvių pripratę gaminti šaltibarščius su marinuotais burokėliais.
REKLAMA
REKLAMA
Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu ir skrebučiais
Šalta sriuba karštai vasaros dienai: 4 porcijoms (700-800 ml) 10 vidutinio dydžio pomidorų 4 raudonųjų paprikų maždaug 3-4 arbatinių šaukštelių cinamono druskos ir grūstų juodųjų pipirų alyvuogių aliejaus kepimui šviesi duona bazilikai Pomidorai ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, pabarstomi druska ir pipirais, viskas sumaišoma su pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir išdėliojama ant 2 kepimo skardų. Kepama apie 40 min 200 laipsnių temperatūroje.