4 porcijoms (700-800 ml)
10 vidutinio dydžio pomidorų
4 raudonųjų paprikų
maždaug 3-4 arbatinių šaukštelių cinamono
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui
šviesi duona
bazilikai
Pomidorai ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, pabarstomi druska ir pipirais, viskas sumaišoma su pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir išdėliojama ant 2 kepimo skardų. Kepama apie 40 min 200 laipsnių temperatūroje.
Daržovėms iškepus, jos susmulkinamos plakikliu iki vientisos masės, beriamas cinamonas. Gauta masė pertrinama per sietelį ir praskiedžiama šlakeliu vandens. Išpilstoma į stiklines.
Sriuba gali būti patiekiama su gruzdinta šviesia duona, įtrinta bazilikais.
Sandra M. (Little World)
Receptas – iš žurnalo „Virtuvė. Nuo...Iki“ ir „Electrolux“ tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga kasmet organizuojamo kulinarinio vakarėlio.