receptoriai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „receptoriai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „receptoriai“.

Ar išbandytumėte naująjį mėsos auginimo būdą?

Sukurta mėsa įgauna naują skonį, kai rizikos kapitalo verslininkai užsibrėžia padėti žmonėms gamintis mėsą namie, panašiai, kaip raugti alų, dalinantis ląstelių kultūromis. Įsivaizduokite, kad galėtumėte prasimanyti mėsos namie, nežudydami gyvūnų. Su keliomis ląstelėmis ir statinaite, procesas būtų nedaug sudėtingesnis už alaus varymą ar daržovių marinavimą.
2017-01-17

80 proc. Žemės gyvių – gamtos užprogramuoti robotai, nejaučiantys skausmo

Ar kada susimąstėte, kad didžiąją gyvūnijos pasaulio dalį sudaro rūšys, kurių individai... neturi skausmo receptorių? Mes, žmonės, kaip ir kiti žinduoliai, juntame skausmą – iš emocinio ir fizinio skausmo mokomės ir keičiame savo elgesį. Tačiau daugumos Žemės gyvūnų atvejų yra visiškai kitaip. Paprasčiau tariant, jie yra gyvi robotai, nejaučiantys skausmo, todėl ne tik nesugeba išmokti, kas yra pavojinga ir ko reikia vengti, bet ir aklai tęsiantys pradėtą veiklą net ir žūties akimirkomis.
2013-11-25

„Skaitmeninis ledinukas“ atveria kelią amžiniems saldainiams

Singapūro nacionalinio universiteto mokslininkai pranešė išradę vadinamąjį skaitmeninį ledinuką – elektroninį įrenginį, generuojantį skirtingą virtualų skonį. Tokie prietaisai gali būti naudojami ne tik pramogai, bet ir medicinos tikslais, skelbia „Dailymail.co.uk“. Priliestas prie liežuvio ir įjungtas, šis įrenginys į skonio receptorius liežuvyje siunčia silpnus elektros signalus, kurie generuoja virtualų skonį.
2013-11-25

Vokiečių mokslininkai uoslės receptorių rado širdies ir plaučių audiniuose bei kraujyje

Panašu, kad nosis gali būti ne vienintelis organas mūsų organizmuose, sugebantis justi kvapus. Uoslės receptorių tyrėjai aptiko širdyje, plaučiuose ir kraujyje, informuoja „LiveScience.
2013-04-08

Skonio receptorių tyrimo rezultatai – kauniečių naudai

Kaune Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos Studentų mokslo draugijos nariai pirmą kartą šalyje vykdė viešą gyventojų skonio jutimų tyrimą. Paaiškėjo, kad puikūs skonio jutimai vos pas 4 proc. tyrimo dalyvių. Nors 137 patikrinti laikinosios sostinės gyventojai gali džiaugtis gerai veikiančiais skonio jutimais, vienas dažniausiai pasitaikančių šių receptorių sutrikimų yra silpnas saldaus ir sūraus skonių suvokimas.
2012-04-17

Mokslininkai atrado gerumo geną?

Tai, ar žmogus yra geras kitiems, priklauso ne tik nuo gyvenimiškų patirčių. Pasirodo, kad DNR taip pat vaidina itin svarbų vaidmenį. Mokslininkai teigia, kad geranoriškumas arba jo trūkumas iš dalies priklauso nuo to, ar smegenys turi tam tikros rūšies receptorius švelnumo, prisirišimo hormonams, rašo newser.com. Mokslininkai keleto šimtų žmonių teiravosi apie jų pasaulėžiūrą: ar šie pasaulį laiko praturtinančia, ar pavojinga vieta bei to, ar kiti žmonės iš esmės jiems atrodo geri ar blogi.
2012-04-11

Mokslininkai: žmonės jaučia šeštą pagrindinį skonį – riebalus

Mokslininkai atrado šeštą pagrindinį skonį, kurį gali jausti žmogaus skonio receptoriai – tai riebalai, rašo „telegraph.co.uk“. Daugelį metų mokslininkai manė, kad žmogaus jaučia tik keturis pagrindinius skonius: saldų, sūrų, rūgštų ir kartų. Vėliau buvo atrastas penktas skonis, kuris Rytų kultūrose nuo seno žinomas kaip „umami“. Šį skonio pojūtį sukelia baltymingame maiste esantys gliutamatai, taip pat maisto papildas natrio gliutamatas.
2012-01-17

Lėkštės spalva gali sustiprinti maisto skonį

Mokslininkai teigia, kad lėkštės spalva, kurioje patiekiamas maistas, gali paveikti patiekalo skonio suvokimą, rašo livescience.com. Mokslininkai ir pardavėjai tvirtina, kad lėkštės spalva gali paveikti žmogaus skonio pojūčius. 1957 m. prekybininkas Louisas Cheskinas tvirtino, kad prie žalios „7UP“ gėrimo skardinės pridėjus 15 procentų daugiau geltonos spalvos, pirkėjai buvo paveikti taip, kad gerdami šį limonadą jie jautė citrinų skonį.
2011-11-22

Trys skonio pamokos

Sakoma, dėl skonio nesiginčijama. Geriau nesiginčyti ir su skoniu. Skonis turi savo logiką. Norint tą logiką perprasti, kartais tenka pasukti galvą. Aitriųjų paprikų mįslė „Kodėl žmonės noriai valgo aštrius patiekalus su aitriosiomis paprikomis, juk nuo jų skauda burną?“ – kraipė galvas, kilnojo antakius ir visaip stebėjosi mokslininkai. Paprastai, žmogus linkęs rinktis tai, kas skanu, o skanu – kas teikia malonumą, ne skausmą.
2011-01-19
Į viršų