Olga Suchočeva
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Olga Suchočeva“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Olga Suchočeva“.
Sunaudokite likusius kiaušinius: štai, kur puikiai pravers
Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai.
Taip dažyti kiaušiniai primins tikrą kosmosą: išbandykite šiemet
Kiaušinių marginimo būdų išties daug – nuo įspūdingų raštų karštu vašku ar skutinėjimo, iki dekupažo bei lipdukų klijavimo. Tačiau jei nepasitikite savo meniniais įgūdžiais, o norite greito ir efektingo rezultato, paprasčiau ir tvariau bus kiaušinius dažyti natūraliais dažais.
Įdomu, kad kaskart, priklausomai nuo kiaušinių laikymo dažuose ar kelių produktų maišymo, galima tikėtis vis kitokio rezultato, tad tai taps atrakcija visai šeimai.
Pirktinį majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: skonis nustebins
Majonezas dera prie šaltų mėsos ar žuvies patiekalų, tradiciškai su juo valgomas virtas liežuvis, kiaušiniai, skaninama baltoji mišrainė – tad Velykų stalas tikrai neįsivaizduojamas be pono majonezo.
Nors kartais graužiamės, jog per šventes nutolome nuo įprasto mitybos režimo ir prisivalgėme per daug, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo mėgautis maistu nekaltinant savęs.
Šis produktas – aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Yra kelios salierų dalys, naudojamos kulinarijoje: tai – jų šaknys, lapai bei dažniausiai valgomi – stiebai. Pastarųjų salierų dalių paprastai randama maisto prekių parduotuvėse, nors jų šaknų taip pat neretai galima sutikti Europos virtuvės patiekaluose.
Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bendrai salierai dėl savo maistinių savybių gali padėti palaikyti tinkamą kaulų bei imuninės sistemos būklę, o juose esantis kalis gerina širdies sveikatą.
Šios salotos taps Velykų stalo pažiba: visi klaus recepto
Nors už lango dar šaltoka, bet jei iš parduotuvės namo parsinešame šviežio derliaus daržovių, atrodo, kad pavasaris jau tikrai nugali žiemą. Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Šią daržovę vadina aukso gysla organizmui: valgykite į sveikatą
Iš kitų šakniavaisių burokėliai išsiskiria ne tik ryškia spalva, bet ir subtiliu, salsvu skoniu. Burokėliai skanūs ir švieži, ir virti, kepti ar marinuoti, jais taip pat galima pigiai pagardinti kepinius, dėti į salotas, spausti sultis bei gaminti įvairius užkandžius.
Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad burokėliai – sveikatai ypač naudinga daržovė, kurią galima valgyti kasdien.
Ragina šį produktą valgyti dažniau: jūsų širdis padėkos
Pupelės – neatsiejamas meksikietiškos virtuvės ingredientas: jų dedama į čili troškinius, naudojamos takų įdarui bei aitrioms sriuboms gaminti. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jas į sveikatai palankią mitybą įtraukti ir mėgstantiems meksikietiškus patiekalus, ir liekantiems prie lietuviškos virtuvės tradicijų: jos kiekvieną patiekalą praturtins organizmui svarbiomis maistinėmis medžiagomis.
Atskleidė skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc. vitaminų B1, B6 ir folio rūgšties paros poreikio.
Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių.
Arbatą ragina pakeisti šiuo mišiniu: rezultatas nustebins
Kai už lango pusę dienos – tamsu ir šalta, pradedame dažniau gerti įvairius karštus gėrimus. Vieni renkasi kavą ar arbatą, kiti gamina kakavą, o treti bando save ir vaikus nudžiuginti sulčių pagrindo gėrimais. Pastarieji gali tapti puikiu vitaminų mišiniu, jei ruošiami iš tikrų vaisių ar daržovių sulčių.
Pasak gydytojos dietologės dr.
Grikiai – kruopos, turtingos kone visais žmogui reikalingais mineralais
Grikiai – išskirtinės kruopos, pasižyminčios daugybe sveikatai palankių savybių bei tūkstantmečius siekiančia kultūrine istorija. Pradėtos auginti Himalajų regione, dėl gebėjimo augti atšiauriomis klimato sąlygomis ir skurdžiame dirvožemyje iki šiol šios kruopos nepraranda populiarumo ir yra vertinamos dėl naudingų maistinių savybių bei prieinamos kainos.
Anot gydytojos dietologės dr.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado superinį kiaulienos nugarinės receptą: taps stalo pažiba
Per didžiąsias metų šventes ant šventinio stalo dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis.
Padėkos dieną švenčianti Laura Mizgirytė-Latour – apie perimtas tradicijas ir netikėtus patiekalus
Ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį Jungtinėse Amerikos Valstijose švenčiama Padėkos diena, per kurią su artimaisiais susėdama prie bendro stalo ir dėkojama už buvimą drauge.
Tradicinis šios šventės atributas – kalakutas, tačiau jau daugelį metų JAV gyvenanti mados žinovė Laura Mizgirytė-Latour sako, kad svarbiausia šią dieną yra laikas su šeima ir dalijasi skanaus obuolių deserto receptu.
Ar tikrai gebate atskirti emocinį ir fizinį alkį? Intuityvus valgymas padės į šį klausimą atsakyti
Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo įrašai apie intuityvųjį valgymą: džiaugiamasi, kad šis metodas veikia. Tačiau neapsirikite – vien iš pavadinimo nereikia manyti, kad valgoma bet ką ir bet kada. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad iš esmės ši mitybos sistema yra vienas iš metodų, skirtų su nepalankiu sveikatai maitinimųsi susijusių sveikatos bėdų, taip pat norintiems sumažinti ar išlaikyti esamą kūno svorį.
Pamerktos gėlės išsilaikys daug ilgiau: štai, kas padės
Rugsėjo 1-oji – tai diena, kai ilgą laiką buvę tušti mokyklų kabinetai prisipildo ne tik po vasaros atostogų susirinkusių mokinių klegesio, bet ir įvairiausių gėlių aromatų: nuo tradicinių kardelių iki spalvingų jurginų ir rožių. Pasak žinomo floristo Antano Mažono, verta vadovautis keliomis gėlių priežiūros taisyklėmis, jei norima gausiais žiedais ir kvapniais aromatais mėgautis ilgiau.
Šias uogas vadina aukso gysla: stabdo senėjimą
Gervuogės – nuo seno skanaujamos ir universalios uogos. Dėl savo saldžiarūgščio skonio jos lengvai gali būti pritaikomos įvairių tradicinių bei šiuolaikinių patiekalų gamyboje: nuo saldžių uogienių ir desertų, iki pikantiškų padažų ar gaivinančių gėrimų.
Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, gervuoges verta įtraukti į mitybos racioną ir dėl naudos sveikatai, mat šios uogos pasižymi dideliu kalcio bei geležies kiekiu.
Šie įdaryti kiaušiniai per Velykas taps stalo pažiba: kainuos vos 5 eurus
Pavasarį į mitybos racioną norisi įnešti kuo daugiau spalvų ir išbandyti skirtingų skonių derinius. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad visais sezonais šviežios daržovės turėtų atsidurti lėkštėse, o dabar – tinkamas metas mėgautis jų gausa bei įvairove.
Daržovių gydytoja siūlo neužmiršti ir ruošiant Velykų stalo vaišes.
Profesorius Laužikas atskleidė senovinį koldūnų receptą: skonis sužavės visus
Vilniaus svečiai dažnai giria sostinės restoranų kultūrą, žavisi gastronominiu paveldu. Sostinės 700 metų jubiliejus – dar viena proga pasidomėti, kas ant vilniečių stalo garavo tiek prieš septynis amžius, tiek gerokai vėliau.
Ragina išbandyti kiaušinienę kepti šiuo būdu: pigu, greita ir labai skanu
Kiaušinių patiekalai – vienas iš populiarių pusryčių pasirinkimų puikiai dienos pradžiai. Tačiau jei jau pabodo virti ar įprastai kepti, turėdami daugiau laiko pabandykite daržovėmis ir sūriu pagardintą omletą išsikepti orkaitėje, keksiukų formelėse – tokius pusryčius valgys ir kiaušinius ne itin mėgstantys vaikai.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Šį užkandį laiko energijos bomba: suvalgę pajusite jėgų antplūdį
Saldus banano skonis, patraukli geltona spalva ir kreminis minkštimas – ne veltui šis atogrąžų vaisius randamas beveik kiekvieno žmogaus virtuvėje.
Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, bananai – vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių, tinkantis tiek užkandžiavimui, tiek įvairių desertų bei kepinių gaminimui.
Visgi, norint bananus ilgiau išlaikyti šviežius geriausia juos laikyti kiek atokiau nuo kitų vaisių.
Ši perlinių kruopų sriuba nepaliks abejingų: nekainuos nė 4 eurų
Jei vasarą apie karštą sriubą nė neprisimindavome, tai žiemą garuojantys troškiniai ir sriubos mums asocijuojasi su namų jaukumu bei vaikyste. Tokią sriubą, iš anksto užsimerkę kruopas, išsivirsime greitai, o agurkų rūgštelė ne tik pamalonins gomurį, bet ir pagerins virškinimo sistemos veiklą.
Pasak gydytojos dietologės dr.