kvapiosios medžiagos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kvapiosios medžiagos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kvapiosios medžiagos“.
Gydytoja įspėja dėl itin populiarios skalbimo priemonės: gali laukti liūdnos pasekmės
Greičiausiai, kiekvienam malonu apsivilkti išskalbtą drabužį ir užuosti mėgstamos skalbimo priemonės kvapą, kuris išsilaiko ne vieną dieną. Tačiau gydytoja įspėja – toks malonumas gali baigtis nepageidaujama reakcija, o ilgainiui neigiamai paveikti sergančiųjų lėtinėmis ligomis būklę ar paskatinti alerginės reakcijos išsivystymą.
Kuo rūkoma mėsa ir dešra?
Kvapiosios medžiagos leidžiamos naudoti tik pakankamai įrodžius, kad jos nekelia pavojaus žmonių sveikatai ir neklaidina vartotojo. Kvapioji rūkymo medžiaga – dūmų ekstraktas, tradiciškai naudojamas maisto produktams rūkyti.
Mums įprasta, kad rūkomi greit gendantys maisto produktai – mėsa, žuvis. Rūkymas buvo naudojamas konservavimo tikslais, taip pat tam, kad pagerinti juslinius rodiklius – spalvą, skonį.