kalėdiniai meduoliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kalėdiniai meduoliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kalėdiniai meduoliai“.
Receptas. Meduolinės eglutės
Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.
Receptas. Imbieriniai žmogeliukai
Kokios Kalėdos ne imbierinių sausainiukų? Glajų galima naudoti spalvotą, bet ir baltas puikiai tiks. O prie sausainiukų puikiai tiks gardi kalėdinė arbata.
Kalėdų belaukiant: gardžių meduolių receptas
Kalėdiniai meduoliai – be jų švenčių laukimas neįsivaizduojamas, o namai, kvepiantys šiais gardėsiais kaip mat apsigaubia jaukumu ir šiluma. Tinklaraštininkė Jurgita su skaitytojais dalinasi nuostabių meduolių recepru ir ragina jau dabar nudžiuginti šeimą šventiniais gardėsiais. Meduoliams reikės: 2 kiaušinių (M dydžio), 130 gr. rudojo cukraus, 100 gr. sviesto arba margarino, 100 gr. medaus, apie 500 gr. miltų, 3 a.š. prieskonių meduoliams, 1 a.š. sodos.
Imbierais ir cinamonu kvepiantys šventiniai papuošimai
Namuose pasklidus imbiero, cinamono ir gvazdikėlių kvapui, ilgai galvoti nereikia – laukiamiausios metų šventės jau beveik ant nosies. Kalėdiniai sausainiai, meduoliai, atrodo, vienas iš paskutinių šventinių akcentų, kuriais būtina pasirūpinti visiems susirenkant prie bendro stalo. Be abejo, įvairiausių formų sausainiais, išmargintais saldžiais spalvotais glajais, įvairiaspalviais papuošimais, labiausiai norisi gardžiuotis ir mėgautis nuostabiu šventes primenančiu skoniu.
Senoviniai Kalėdų meduoliai
Kvapnūs ir traškūs meduoliai Jūsų kalėdiniam stalui. Ingredientai: 1,5 kg miltų 0,5 kg medaus 0,5 kg cukraus 4 kiaušiniai Kvapiųjų pipirų Gvazdikėlių Baltojo imbiero Cinamono 2 šaukšteliai geriamosios sodos Gaminimas: Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su maltais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas). Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu medumi.
Meduoliukai
Visada gaminu kietus meduoliukus. Šis kartas buvo kitoks ir pabandžiau užsiimti su minkštais. Na, labai minkšti jie nebuvo. Bet kad būtų trapūs irgi negaliu pasakyt. Tokie per viduriuką. Naudosim: kiaušinį 100g sviesto 200g medaus 400g miltų šaukštelį kepimo miltelių meduolių prieskonių porą šaukštų graikinių riešutų
Glajui: šokolado plytelės ir šiek tiek sviesto
Gaminsim taip:
miltai persijojami su kepimo milteliais. Sviestą išsukam iki baltumo.