Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 240 gramų miltai
- 100 gramų cukraus pudros
- 100 gramų sviesto
- 2 vienetai kiaušinių trynių
- 2.5 valgomojo šaukšto medaus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 0.5 arbatinio šaukštelio kardamono
- 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- Glajui:
- 350 gramų cukraus pudros
- 2 vienetai kiaušinių baltymų
- 1 vienetas citrinų sultys
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir prieskonius.
- Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname sviestą su medumi, kol ištirps, paliekame pravėsti, tada supilame į dubenį su miltais. Įmušame kiaušinių trynius, užminkome tešlą. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1 - 2 valandas. Labai neturint laiko, galima įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai minučių.
- Iš tešlos iškočiojame 0.5 cm storio lakštą (iškočiojus storiau, žvaigždės išsipūs ir bus minkštesnės), pridėjus žvaigždžių trafaretą, išpjaustome skirtingo dydžio žvaigždes. Meduolius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol švelniai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių.
- Pasiruošiame glajų - plakame kiaušinių baltymus, palaipsniui supilame citrinos sultis ir galiausiai beriame miltelinį cukrų, kol pasieksime norimą glajaus tekstūrą. Atvėsusius sausainius galime padekoruoti glajumi. Juo papuošiame kiekvieną žvaigždę atskirai, o po to užpylus šiek tiek glaisto į centrą, suklijuojame žvaigždes mažėjimo tvarka, formuodami eglutę. Norint apsnigtos eglutės, galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
REKLAMA