indiška virtuvė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „indiška virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „indiška virtuvė“.

Ar gastronominiai festivaliai gali gyvuoti Lietuvoje?

Šiltuoju metu Lietuvoje karts nuo karto vis pasirodo įvairūs maisto festivaliai: „Vyno dienos”, „Gastronomijos savaitė”, „Burger festas”, „Šaltibarščių festivalis”, „Farm on Fire”. Ar Lietuva jau pasiruošusi tokiems gastronominiams renginiams? Naujausioje „Kas ant stalo?” laidoje, jos dalyviai dalijosi žiniomis ir patirtimi dalyvaujant tokiuose festivaliuose.
2023-06-28
REKLAMA
Lietuviškos voveraitės  Lietuviškos voveraitės

Japonų prevencinės medicinos ekspertė: japonai sako, kad jei jie turėtų voveraites ir spanguoles, tai turėtų visą pasaulį

Šiais metais rudeniui gausiai dovanojant grybų derlių, pokalbis su prevencinės japonų medicinos eksperte Lietuvoje Erika Stankevičiūte apie maisto reikšmę ir grybų naudą Japonijos mitybos kultūroje bei ko galime pasimokyti iš šios tautos tradicijų.  Papasakokite kokį vaidmenį japonų mityboje užima grybai?  Virtuvė – svarbi japonų kultūros dalis. Maisto vaidmuo japonų gyvenime, požiūris į jį yra vienas esminių raktų į šios tautos žmonių ilgaamžiškumą.
2020-10-06

Čiop Čiop: indiški kalakutienos vėrinukai „Tikka“

„Tikka“ – vienas populiariausių indiškų patiekalų. Neretai šis patiekalas ruošiamas ir indiškame padaže, tuomet jis vadinamas „Tikka Masala“. Ruošiant šį patiekalą galima improvizuoti – verti skirtingas daržoves, kepti vėrinukus ant grilio ar paprastoje keptuvėje. Tai greitai paruošiamas, tačiau labai skanus patiekalas. Valgyk kaip vieno kąsnio sumuštinius, o užsigerk vandeniu arba neįmantriu baltu vynu.
2011-04-14

Čiop Čiop: indiškas pupelių troškinys „Dal"

Geruose indiškuose restoranuose šį patiekalą ant labai mažos ugnies dideliuose kubiluose troškina per naktį, o restoranų klientai juo mėgaujasi aikčiodami. Jei esi vegetaras, rekomenduojame ragauti bent kartą per savaitę, nes šios skirtingų rūšių pupeles puikiai papildys baltymų atsargas. Patiekalas šiek tiek sudėtingesnis, tačiau vertas pastangų. Valgyk užsikąsdamas pita duonele, o užsigerk vandeniu arba neįmantriu baltu vynu.
2011-04-12

Šią savaitę Balsas.lt – Indijos virtuvė

Šią savaitę  susipažinsite su Indijos virtuve. Indija – septinta didžiausia valstybė pagal plotą ir antra didžiausia pagal gyventojų skaičių. Indijos sienos ribojasi su Pakistanu vakaruose, Nepalu ir Kinija šiaurėje, Butanu, Bangladešu ir Birma rytuose ir Šri Lankos sala pietuose. Indijos virtuvė – viena labiausiai vertinamų pasaulyje. O pati Indija traukia turistus savo turtinga kultūra.
2011-04-11

Alu gauranga: Sluoksniuotas bulvių apkepas

Toks šiek tiek indiškas ir šiek tiek studentiškas. Ingredientai, kurių reikės: 450g panyro (slėgto) 10 vid.dydžio bulvių 0,5 šaukštelio asafetidos 3 šaukštelių druskos šaukštelio maltų juodųjų pipirų 3 šaukštų smulkintos šviežios kalendros arba čiobrelių (neturėjau, nedėjau) 3 šaukštų maltos kalendros 725ml grietinės, sumaišytos su šaukšteliu ciberžolės (vietoj grietinės dėjau nat.
2010-05-20

Gruzdinti panyro ir špinatų rutuliukai - Palak kofta

Mano šiek tiek modifikuotas receptas. Nes naudojau ne šviežius, o šaldytus smulkintus špinatus. Jums reikės: Keletas rutuliukų špinatų [arba, jei pateikti kita forma, sauja kita] 200g panyro šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero šiek tiek maltų čili pipirų po 0.5 šaukštelio ciberžolės, garam masalos, maltos kalendros 0.25 šaukštelio asafetidos druskos pagal skonį ~275g žirnių miltų [arba, jei norit švelnesnio, prabangesnio skonio, avinžirnių miltų] šaukšto aliejaus + ali...
2010-04-19

Panyr masala

Tęsiu savo eksperimentus su panyru. Kol kas visai sėkmingai. Įdomus receptas pasirodė, išbandžiau. Skonis nebuvo labai stiprus, tačiau tas man visai patiko.
2010-04-19

Indiškas kiaušinių karis pagal Dautartę ir Jūratę

Šiandien pusryčiams labai norėjau išsikepti kiaušinienę. Bet vėliau pagalvojau: jei jau vyksta anksčiau gamintų patiekalų  savaitė, tai kodėl gi nepasigaminus tokio kario? Jau seniai nusižiūrėjau šitą receptą, bet vis neateidavo jo eilė.
2010-04-10
Į viršų