• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar gastronominiai festivaliai gali gyvuoti Lietuvoje?

Tinklalaidė „Kas ant stalo?“

Šiltuoju metu Lietuvoje karts nuo karto vis pasirodo įvairūs maisto festivaliai: „Vyno dienos”, „Gastronomijos savaitė”, „Burger festas”, „Šaltibarščių festivalis”, „Farm on Fire”. Ar Lietuva jau pasiruošusi tokiems gastronominiams renginiams?

Šiltuoju metu Lietuvoje karts nuo karto vis pasirodo įvairūs maisto festivaliai: „Vyno dienos”, „Gastronomijos savaitė”, „Burger festas”, „Šaltibarščių festivalis”, „Farm on Fire”. Ar Lietuva jau pasiruošusi tokiems gastronominiams renginiams?

REKLAMA

Naujausioje „Kas ant stalo?” laidoje, jos dalyviai dalijosi žiniomis ir patirtimi dalyvaujant tokiuose festivaliuose. Deja, konceptas Lietuvoje dar gana naujas, todėl festivaliai arba vis keičiasi, arba visai nutrūksta gyvavę.Tinklalaidės metu buvo išreikšta ir daugiau kritikos tokiems renginiams: tai prasta organizacija (neužtenka vietos valgymui, per mažai maisto furgonėlių, šie nėra susiderinę maisto tiekimo laiko), tai per didelės kainos. Tačiau, galiausiai vedėjai vieningai sutiko, jog tokių festivalių Lietuvoje reikia ir kuo daugiau. Jau dabar jaučiamas jų trūkumas, sprendžiant iš didelio lankytojų antplūdžio.

Šio epizodo metu laidos dalyviai taip pat aptarinėjo egzotiškosios – indiškos – virtuvės ypatybes. Buvo ragaujami ir vertinami patiekalai iš restorano „Mažoji Himalaja”. Apžvelgti svogūnų bhaji, paneer masala, butter chicken bei vištienos korma sumušė visus rekordus „Kas ant stalo?” tinklalaidėje ir pelnė lig šiol geriausiai įvertinto restorano vardą „Mažajai Himalajai”.

REKLAMA
REKLAMA

Apie visa tai ir dar daugiau – naujausioje „Kas ant stalo?“ tinklalaidėje.

Visą tinklalaidę žiūrėkite straipsnio pradžioje.

Vienuoliktąjį epizodą galite žiūrėti ir YouTube:

Tinklalaidėje kalbėjome apie: 00:00:00 Intro

00:00:51 Restorano pristatymas – „Mažoji Himalaja”

00:06:20 Maisto ragavimas ir aptarimas: Svogūnų Bhaji

00:18:17 Maisto ragavimas ir aptarimas: Paneer Masala

00:31:27 Maisto ragavimas ir aptarimas: Vištienos Korma

00:44:26 Maisto ragavimas ir aptarimas: Butter Chicken

00:55:52 Bendras „Mažoji Himalaja” restorano verdiktas

00:57:55 Podkasto tema: Maisto festivaliai

01:32:15 Outro

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų