• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsiu savo eksperimentus su panyru. Kol kas visai sėkmingai. Įdomus receptas pasirodė, išbandžiau. Skonis nebuvo labai stiprus, tačiau tas man visai patiko.

REKLAMA
REKLAMA

Ko reikės:


  • ~275g panyro + 600ml išrūgų, likusių po panyro gamybos

  • šaukštas aliejaus + aliejaus kepimui

  • 0.5 šaukštelio kumino

  • dviejų ~5cm ilgio cinamono lazdelių

  • 4 gvazdikėlių

  • 0.5 šaukštelio maltos kalendros, ciberžolės, asafetidos

  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų

  • druskos pagal skonį


Gaminimas:

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus, suberti kuminą, sudėti cinamono lazdeles ir maišant pakepinti ~ pusę minutės. Po to suberti likusius maltus prieskonius ir dar kelias sekundes pakepinti. Tuomet supilti išrūgas, įberti druskos, užvirti. Tuomet viską supilti į dubenėlį. Keptuvę išvalyti [arba naudoti kitą keptuvę, arba galima tai daryti gruzdintuvėj], įpilti aliejaus. Panyrą supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į įkaitintą aliejų. Kepti kol gražiai apskrunda. Iškepusius kubelius suberti į pasiruoštą skystį. Mirkyti 20min - 2 dienas.

Skanus užkandis - tiek šiltas [pašildytas], tiek šaltas. Prieš tiekiant skystį nupilti.

REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

P.S. Pagalvojau, gal kam iškils klausimas dėl panyro. Realiai prieš gamindama pasiskaičiau čia. Bet procesas iš tiesų labai paprastas: užverdi pieną, kai pradeda kilti, nukeli nuo ugnies, supili citrinos sultis arba kt. rūgštį. Aš naudoju citrinos sultis: ~2 šaukštai į litrą pieno. Jei išrūgos neskaidrios, arba varškė neatsiskyrė, tada pilam daugiau. Na, o po to viską į merlę, į dubenį, prispaudžiam sunkiu daiktu ir po kiek laiko turim skanaus panyro.

Šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų