balta mišrainė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „balta mišrainė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „balta mišrainė“.
Atrado geresnį baltos mišrainės receptą: išbandę gaminsite tik taip
Ieškote idėjų šventiniam stalui? Dalijamės dietistės Vaidos Kurpienės, tinklaraščio sulieknek.lt autorės baltos mišrainės su salieru ir alyvuogėmis receptu.
Reikės:
90 g saliero šaknies;
70 g morkų;
1 kiaušinio;
50 g šviežio agurko;
40 g rauginto agurko;
30 g žaliųjų alyvuogių;
2 a. š. graikiško jogurto;
1 a. š. garstyčių.
Salierą ir morkas iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Kiaušinį išverdame.
Ragina iš baltos mišrainės išmesti 1 produktą: čia jam ne vieta
Balta mišrainė – tradicinis ir mylimas lietuvių patiekalas, kurį kiekviena šeimininkė pagal savo firminį receptą ruoš šventiniam stalui. Visgi, nors balta mišrainė užima ypatingą vietą ne tik lietuvių širdyse, bet ir kulinariniame kontekste, ar tikrai yra sveika valgyti šį valgį?
Mitybos specialistas Mantas Liekis pasakojo, kad balta mišrainė – nors ir mėgstamas lietuviškas patiekalas, tačiau turi savų niuansų.
Pasak jo, visų pirma, tai nėra itin subalansuotas maistas.
Atskleidė superinį baltos mišrainės receptą: išeis daug skanesnė
Nebrangu ir lengva paruošti – o rezultatas bus ne tik gardus, bet ir įspūdingas. Net ir patį kasdieniškiausią patiekalą galima pakylėti į naują lygį vos su keliomis gudrybėmis ir taip nustebinti artimuosius.
Tai galioja ir tradicinei baltajai mišrainei, kurios gamybai, pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, lietuviai jau intensyviai ruošiasi.
„Artėjančias šventes dar prieš kelias savaites pradėjo signalizuoti besikeičiantys pirkėjų krepšeliai.
Ši mišrainė populiarumu lenkia baltąją: išbandykite per šventes
Brokolių gal ir nerastume tradiciniame lietuviškų šventinių patiekalų sąraše, tačiau šiais laikais vietoje baltos mišrainės dažnai ieškoma lengvesnių salotų.
Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, brokoliai gali būti puikus šventinio stalo ingredientas, nes jame gausu sveikatai palankių medžiagų, be to, brokoliai pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis.
Taip gaminta balta mišrainė taps Kalėdų hitu: visos tetos klaus recepto
„Ruošiu baltą mišrainę šeimai, o sau šiek tiek gaivesnę jos interpretaciją. Sakysit kokia gi čia naujiena? Na taip, gal ir ne naujiena jums, bet taip baltą mišrainę aš ruošiu pirmą kartą. Ji tikrai daug gaivesnė ir lengvesnė, negu mums įprasta balta mišrainė“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Šį baltos mišrainės receptą atskleidė draugė: išeina daug skanesnė
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Taip gaminti baltą mišrainę išmokė kaimynė: išeina daug skanesnė
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Atskleidė skaniausios baltos mišrainės receptus: išbandę nenusivilsite
Baltoji mišrainė – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas lietuvių šventinis stalas. Ne išimtis ir artėjančios Velykos. Visgi, nors dažniausiai gaminame pagal klasikinį baltosios mišrainės receptą, net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima laisvai eksperimentuoti: papildyti įmantresniais ingredientais, tradicinį majonezą keisti kitais padažais ar ruošti sveikesnes šio patiekalo versijas.
Išdavė geriausią baltos mišrainės receptą Kalėdoms: rašykitės iš karto
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Taip gaminti baltą mišrainę išmokė kaimynė Edita: išeina daug skanesnė
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
REKLAMA
REKLAMA
Internautų išgirta balta mišrainė pagal Ingridą: idealiai tiks ilgajam savaitgaliui
„Ruošiu baltą mišrainę šeimai, o sau šiek tiek gaivesnę jos interpretaciją. Sakysit kokia gi čia naujiena? Na, taip, gal ir ne naujiena jums, bet taip baltą mišrainę aš ruošiu pirmą kartą. Ji tikrai daug gaivesnė ir lengvesnė, negu mums įprasta balta mišrainė“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvė“ autorė.
Išbandykite šią baltą mišrainę pagal Audronę: deda 1 slaptą ingredientą
„O dabar dar truputį apie baltą mišrainę, nors tikiu, kad jos receptą labai gerai žinote. Gamindama mišrainę įdėjau vieną ingredientą, kuris labai tiko ir dar labiau pagerino jos skonį. Norite sužinoti ką papildomai įdėjau į baltą mišrainę? Jei taip, skaitykite receptą ir jame rasite atsakymą“, – šypteli tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: bulvių, morkų, dešros, konservuotų žalių žirnelių, raugintų agurkų, svogūno, sviesto, džiovintų špinatų, majonezo.
Skaniausios baltos mišrainės receptą išdavė kaimynė: rekomenduoja visiems
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Mišraines reikėtų valgyti tik kelis kartus per metus: pagrindinis ingredientas kenkia sveikatai
Tradiciškai šventiniai stalai būna nukrauti mišrainėmis. Daugelis lietuvių jas svečiams siūlo ne tik per didžiąsias metų šventes, bet ir per gimtadienius ar kitus giminių, draugų susitikimus.
Mišrainių yra įvairiausių ir, iš tiesų, visų atsisakyti nereikėtų, nes jų sveikumas priklauso nuo sudėties, tačiau per dažnai valgomos mišrainės gali pakenkti sveikatai.
Pati skaniausia močiutės balta mišrainė: ištirps lyg pirmas sniegas
Balta mišrainė jau yra tapusi visiškai įprastu lietuviams patiekalu, kad kiekviena virtuvės šeimininkė turi savo nuosavą ir labai ištobulintą receptą.
Nepaisant šios priežasties, labai dažna iš jų daro klaidą, kurią mano močiutė pavadino didžiuliu nusikaltimu kulinarijai. Kad tai yra didžiulis nusikaltimas, supratau tik paragavusi baltos mišrainės pas draugę (pasiūlė savo tradicinį variantą). Viskas tarsi buvo gerai, išskyrus - svogūnus.
Dietologų verdiktas baltai mišrainei: galima, tačiau yra vienas „bet“
Velykos jau ant nosies ir šeimininkės skuba rūpintis, ką dėti ant šventinio stalo. Kai kas laikosi tradicijų ir ruošia senovinius patiekalus, o kai kas daugiau dėmesio skiria dekoracijoms. Tačiau kone visuose namuose ant šventinio Velykų stalo puikuosis ne kas kitas, o visiems pažįstama baltoji mišrainė. Dietologai jai dega žalią šviesą ir sako, kad baltasis daržovių rinkinys nebus toks kenksmingas mūsų skrandžiui, jeigu paskaninsime mišrainę ne majonezu.
Puota be mišrainės – ne puota
„Mišrainių privalumų įrodinėti nereikia. Jos svarbios ir nepamainomos. Be jų sunku įsivaizduoti šventes, jos – puikus pusryčių ar vakarienės užkandis. O jau žiemos be mišrainių neišgyvens nė vienas sotaus gyvenimo mėgėjas. Prieš jas neatsilaikys net ir dietos nusprendęs laikytis sveikuolis“, – sakė atostogoms į tėviškę sugrįžusi lietuvė Asta Bonniot. Prancūzų virtuvės pėdsakai Jau aštuonerius metus Asta dirba vertėja Europos Komisijoje Liuksemburge.
„Virtuvės mitų griovėjų“ sezono uždarymas – su balta mišraine
Pirmojo kulinarinės laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ sezono uždarymą Ali, Alfas ir Martynas pavertė bendrais pramogų pasaulio atstovų pietumis. Paskutinėje šio sezono laidoje, kurią TV6 žiūrovai pamatys jau liepos 2 dieną 12.00 val.