• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančiai Naujųjų metų šventei ne vienas savo namuose ruoš vieną mylimiausių lietuvių tradicinių valgių – baltą mišrainę. TV3 laidoje La maistas. Iššūkis“ Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco pademonstravo du baltos mišrainės gamybos būdus, kurie svečius privers apsilaižyti pirštus.

Artėjančiai Naujųjų metų šventei ne vienas savo namuose ruoš vieną mylimiausių lietuvių tradicinių valgių – baltą mišrainę. TV3 laidoje La maistas. Iššūkis“ Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco pademonstravo du baltos mišrainės gamybos būdus, kurie svečius privers apsilaižyti pirštus.

REKLAMA

Baltoji mišrainė lietuviams – kiekvieno šventinio stalo pažiba, tad Elena Karalienė šį sekmadienį nuspręs pagaminti būtent ją. O štai Gian Luca Demarco jai atsakyti bandys su kitomis, ne ką mažiau gardžiomis bulvių salotomis. Tik ar šiam patiekalui pavyks pakovoti prieš baltąją mišrainę?

Dabartinė baltoji mišrainė gaminama iš virtų bulvių, morkų, marinuotų ar raugintų agurkų, kiaušinių, konservuotų žirnelių ir majonezo. Kai kurie šią mišrainę dar gardina svogūnais, daktariška dešra, vištiena ar kitais mėgstamais ingredientais.

REKLAMA
REKLAMA

Elena šio sekmadienio laidoje gamins su baltosios mišrainės žinovu Mykolu Vyšniausku, o Gian Luca – su Raminta Naujanyte-Bjelle. Baltosios mišrainės receptą pagal Mykolą Elena atskleidžia nedelsdama, o kaip paruošti Gian Lucos salotas išvysite laidoje.

REKLAMA

Skaniausia balta mišrainė

Reikės:

  • 5 vnt. virtų bulvių
  • 3 vnt. virtų morkų
  • 1 vnt. virto pastarnoko
  • 4 vnt. virtų kiaušinių
  • Marinuotų žirnelių
  • Marinuotų agurkėlių
  • Majonezo
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustome virtas morkas ir bulves. Pjaustytą pastarnoką beriame į dubenį. Negailime žirnelių ir marinuotų agurkėlių.

Beriame smulkintus virtus kiaušinius ir viską pagardiname druska bei pipirais. Dedame majonezą, pilame šiek tiek marinuotų agurkėlių skysčio ir gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Šiltos bulvių salotos

Reikės:

  • 4 vnt. virtų bulvių
  • 4 vnt. virtų kiaušinių
  • 2 vnt. svogūnų
  • „Maggi“ daržovių sultinio
  • „Philadelphia Protein“ kreminio sūrio
  • Svogūnų laiškų
  • Saliero
  • Majonezo
  • Druskos
  • Pipirų

Išverdame „Maggi“ daržovių sultinį. Smulkiai supjaustome svogūną ir salierą, apkepiname keptuvėje kartu su bulvėmis. Po truputį įpilame daržovių sultinį.

Viską sudedame į dubenį. Įdedame pjaustytus kiaušinius, svogūnų laiškus, majonezą. Beriame druskos, pipirų ir gerai sumaišome. Pagardiname „Philadelphia Protein“ kreminiu sūriu, išmaišome.

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

Turim savus receptus
Turim savus receptus
Pats geriausias mišrainės receptas yra senovinis. Paprasta, skanu, sotu ir sveika. Todėl nekiškit čia jokių jovalynių receptų, aiškindami kad svečiai prašys pakartoti.
Jei norite,kad svečiai apsilaižytų pirštus - tiesiog neduokite jiems servetėlių.

Kai paskaitai apie virtuvės "šefą" kuris verda maggi sultinį iš kubelių - toliau skaityti nebelieka prasmės.

Norit įdomesnio baltos mišrainės recepto su daug intensyvesniu sodresniu skoniu...tada daržoves ne virkit bet pamėginkit suvynioję į foliją jas iškepti orkaitėje. Daugiau terliojimosi,bet galutinis rezultatas viską atperka. Gaunasi tikrai šventinė mišrainė. Plius reikia nepagailėti ant skanių žirnelių,agurkų ir majonezo - iš pigiausių produktų skaniai nesigaus.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų