aviečių uogienė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „aviečių uogienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „aviečių uogienė“.
Atskleidė, kuri uogienė naudingiausia: sveikata padėkos
Gydytojai rekomenduoja rudenį ir žiemą į savo racioną įtraukti šių rūšių uogienes.
Vasarą ir rudenį namų šeimininkės užsiima maisto ruošimu žiemai.
Tarp jų uogienė yra būtinas skanėstas, kuris yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas.
Juk mūsų močiutės uogiene gydydavo peršalimo ligas ir kosulį bei mažindavo karščiavimą.
Gydytojai rekomenduoja šaltuoju metų laiku valgyti šių rūšių uogienes, ir štai kodėl.
Receptas. Aviečių uogienė
Aviečių uogienė žiemai ir greitam naudojimui, labai tiks kaip vaistas.
INGREDIENTAI: 1 litras aviečių 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Avietes veru apie 10 minučių, išjungiu, įdedu cukraus ir gerai išmaišau. Ragauju tuoj pat. Žiemai gaminu su paprastu cukrumi ir jo dedu truputį daugiau.
Receptas. Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
Šviežios žaliosios citrinos su pikantiškais imbierais uogienei suteikia naują egzotišką skonį.
INGREDIENTAI: 500 gramų aviečių 250 gramų dansukker uogienių cukraus 3 arbatiniai šaukšteliai imbierų 1 vienetas žaliųjų citrinų sulčių 1 vienetas žaliosios citrinos žievelės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas nuplaukite. Berkite į jas cukrų, imbierus ir sutarkuotą žaliosios citrinos žievelę, pilkite sultis. Virkite 3 - 6 min.
Receptas. Vyniotinis su margu įdaru
Reikalaujantis daugiau darbo ir išlaidų, bet skaniausias.
INGREDIENTAI: Tešlai: 6 valgomieji šaukštai cukraus 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas citrinų 6 valgomieji šaukštai miltai Įdarui: 400 gramų varškės 180 gramų sviesto 180 gramų kondensuoto pieno 150 gramų aviečių uogienės 1 valgomasis šaukštas želatinos Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Kokosiniai kamuoliukai su aviečių uogiene
Tai kitokia įžymiųjų "Rafaello" saldainiukų versija. Nes šitie saldainiukai yra virti. Skaniausi dar šilti, tiesiai iš puodo su aviečių uogiene.
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (neriebios) 100 gramų kokosų drožlių 2 vienetai kiaušinių trynių 2 riekės batono 50 gramų sviesto 50 gramų cukraus 0.5 vieneto apelsinų žievelės 1 žiupsnelis druskos šiek tiek aviečių uogienės Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Aviečių džemas
Gelfix – tai tirštiklis, pagamintas naudojant pektiną. Pektinas yra rūgštinis polisacharidas, kurio yra beveik visuose vaisiuose. Naudojant Dr. Oetker „Gelfix Extra 2:1“ uogienę išvirsite vos per porą minučių! Taip bus išsaugomi vitaminai, natūrali vaisių ir uogų spalva, puikus aromatas. Maždaug 3 stiklainiai po 350 ml.
INGREDIENTAI: 250 gramų aviečių 1 vienetas citrinų 250 mililitrų vandens 1 pakelis dr.
Klaipėdiečių pora keičia požiūrį į uogienes: receptus su avietėmis tobulina iki begalybės
Mantas ir Vaida Svidrai uogų auginimu susidomėjo po apsilankymo „Svajonių ūkio“ organizuojamuose mokymuose ir pasirinko auginti avietes. Įkūrę „Gerų minčių ūkį“ jie nuo pat pirmojo derliaus ėmė kurti kiek kitokį uogų pateikimą vartotojui – bandė įvairius patiekalus su avietėmis, o vėliau pradėjo užsiiminėti ir uogų perdirbimu.
Šiandien Klaipėdos senamiestyje jie yra atidarę savo uogų perdirbimo cechą ir toliau tvirtai žengia savo svajonės link.
Šį augalą rasite visuose miškuose: veikia stebuklingai
Lietuvos miškuose aptinkama avietė yra puikus vaistas nuo peršalimo, ar karščiavimo. Apie aviečių maistingąsias ir gydomąsias savybes pirmieji sužinojo graikai ir romėnai. Mineralinės medžiagos, esančios uogose, reikalingos organizmui kaip ir baltymai, riebalai bei angliavandeniai. Mažina temperatūrą Šviežios, virtos ar džiovintos uogos tinka nuo peršalimo, skatina prakaitavimą, mažina temperatūrą, padeda nuo kosulio.