Reikalaujantis daugiau darbo ir išlaidų, bet skaniausias.
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas citrinų
- 6 valgomieji šaukštai miltai
- Įdarui:
- 400 gramų varškės
- 180 gramų sviesto
- 180 gramų kondensuoto pieno
- 150 gramų aviečių uogienės
- 1 valgomasis šaukštas želatinos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių.
- Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
- Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
- Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą. Biskvitą apipurkšti citrinos sultimis.
- Paruošti varškės kremą: sumaišyti sviestą su sutirštintu pienu ir varške. Avietes sutrinti ir sumaišyti su tirpinta želatina, atvėsinti.
- Biskvitą ištepti varškės kremu, protarpiais dėti aviečių. Suvynioti ir palaikyti šaltai per naktį. Dar galima papuošti citrinos ir cukraus pudros glaistu.
REKLAMA