atsargos žiemai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „atsargos žiemai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „atsargos žiemai“.

Atrado superinę daržovių mišrainę žiemai: gaminsite kasmet

„Man ši mišrainė tobula su silkute. Vien tik dėl silkės ją ir gaminu. Neesu labai didelė mėgėja konservuotų mišrainių žiemai (išskyrus burokėlių mišraines), bet ši tikrai gardi ir verta dėmesio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos išeina 5 – 0.5 l ir 1 – 0.7 l stiklainiai. Reikės: 2,5 kg cukinijų; 0,5 kg paprikos; 200 ml aliejaus; 200 ml acto; 1 v. š. druskos; 200 g cukraus; 0,5 l aštraus pomidorų padažo; 4-6 skiltelės česnako; čili jei norisi.
2023-08-30

Šis Editos pomidorų padažas taps tikru hitu: paragavę girs visi

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
2023-08-28

Įspėja daržoves marinuojančias šeimininkes: pasakė, kam jų valgyti nevertėtų

Daugelis jau ruošia atsargas žiemai ar planuoja, ko prisigamins iš daržuose augančių daržovių. Daugelis renkasi jas marinuoti arba rauginti, tačiau retas susimąsto, kuris žiemos atsargų ruošimo būdas yra palankesnis sveikatai ir teikia organizmui daugiau naudos.
2022-08-25

Pats skaniausias daržovių asorti žiemai pagal Editą: tiks prie visko

„Jei jau išseko fantazija, ką daryti su daržovėmis, tai pasidaryti asorti tikrai verta. Traškios daržovės tikrai puikiai tiks panaudoti prie antrų patiekalų arba tiesiog užsimanius tiesiog pasiimti ir patriaukšti. Labai tikslių kiekių nesurašysiu, nes dėjau viską iš akies“, – rašo „Oditėlės blogas“ autorė.
2021-08-30

Spanguolės ir bruknės: sveikata ir gurmaniškas malonumas

Spanguolės ir bruknės – uogos „pusseserės“, kurių derlius renkamas tada, kai kitų uogų sezonas jau būna pasibaigęs. Tiek vienose, tiek kitose gausu gliukozės, sacharozės, fruktozės, organinių rūgščių: chinino (suteikiančio uogoms kartoką skonį), citrinos, obuolių, taip pat eterinių aliejų, vitaminų C, B1, B2, fenolkarbono rūgšties, flavanoidų, jodo, kalio druskų ir kitų medžiagų. Iš viso – 25 cheminiai elementai. Gardžiausios šios uogos – surinktos po pirmųjų rudens šalnų.
2011-09-14

Vyšnių sezonas: vyšnių sauja veikia geriau nei aspirinas

Pasaulyje priskaičiuojama apie 130 vyšnių veislių. Viena iš seniausių laikoma kiniška vyšnia, kuri ir dabar yra auginama Japonijoje ir Kinijoje kaip dekoratyvusis augalas. Lietuvoje vyšnios auginamos labai seniai, tačiau kada tiksliai jos atkeliavo į mūsų kraštą ir čia paplito, nežinoma. Istorinėje literatūroje yra faktų, kad vyšnių kauliukų buvo rasta piliakalniuose. Senojoje lietuvių religijoje ir mitologijoje vyšnių sodas turėjo šventumo aurą.
2011-07-17
Į viršų