• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man ši mišrainė tobula su silkute. Vien tik dėl silkės ją ir gaminu. Neesu labai didelė mėgėja konservuotų mišrainių žiemai (išskyrus burokėlių mišraines), bet ši tikrai gardi ir verta dėmesio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Man ši mišrainė tobula su silkute. Vien tik dėl silkės ją ir gaminu. Neesu labai didelė mėgėja konservuotų mišrainių žiemai (išskyrus burokėlių mišraines), bet ši tikrai gardi ir verta dėmesio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Iš normos išeina 5 – 0.5 l ir 1 – 0.7 l stiklainiai. Reikės: 2,5 kg cukinijų; 0,5 kg paprikos; 200 ml aliejaus; 200 ml acto; 1 v. š. druskos; 200 g cukraus; 0,5 l aštraus pomidorų padažo; 4-6 skiltelės česnako; čili jei norisi.

Mišrainės receptas

Cukiniją nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais, paprikas taip pat supjaustome nedideliais gabalėliais.

Į puodą suberiame smulkintas cukinijas, paprikas, druską, cukrų, užpilame aliejumi ir pomidorų padažu. Gerai išmaišome. Verdame apie 30 min, vis pamaišydami.

Supilame actą ir sudedame smulkintą česnaką. Pakaitiname dar apie 5 min.

Mišrainę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukame, dedame stiklainius dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų