Iš normos išeina 5 – 0.5 l ir 1 – 0.7 l stiklainiai. Reikės: 2,5 kg cukinijų; 0,5 kg paprikos; 200 ml aliejaus; 200 ml acto; 1 v. š. druskos; 200 g cukraus; 0,5 l aštraus pomidorų padažo; 4-6 skiltelės česnako; čili jei norisi.
Mišrainės receptas
Cukiniją nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais, paprikas taip pat supjaustome nedideliais gabalėliais.
Į puodą suberiame smulkintas cukinijas, paprikas, druską, cukrų, užpilame aliejumi ir pomidorų padažu. Gerai išmaišome. Verdame apie 30 min, vis pamaišydami.
Supilame actą ir sudedame smulkintą česnaką. Pakaitiname dar apie 5 min.
Mišrainę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukame, dedame stiklainius dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Skanaus!