Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis
- Ingredientai
7 kriaušės (apie vieną kilogramą);
3 kiaušiniai (vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai);
50 g cukraus (kriaušėms apvolioti ir tešlai pabarstyti);
400 g miltų;
100 g sviesto;
6 šaukšteliai skysto medaus;
1/2 stiklinės šilto vandens;
šiek tiek druskos.- Gaminimas
-
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti tešlai pastovėti.
Tuomet iš tešlos reikia iškočioti nedidelį paplotėlį. Kriaušės apačioje išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Kriaušes apibarstyti cukrumi, dėti ant tešlos paplotėlio ir apspausti kaip ryšulėlį. Kaip dekorą iš tešlos galima išpjauti lapelį ir pritvirtinti netoli tikrosios kriaušės kotelio. Tokius „kriaušių ryšulėlius“ belieka sudėti į miltais pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 40 min 200oC laipsnių karštumo orkaitėje.
Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.
Štai kaip iš vieno kilogramo kriaušių galima gauti net du kilogramus ryšulėlių su kriaušėmis!
Gairės: Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis, kiaušiniai, cukrus, miltai, sviestas, medus, vanduo, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |