Obuolinis čatnis
- Ingredientai
500 g kietų obuolių, supjaustytų riekelėmis;
500 g pomidorų, supjaustytų riekelėmis;
1 didelio svogūnas;
2 česnako skiltelių;
100 g smulkintų datulių;
10 vnt. juodųjų pipirų (arba 1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų);
½ arb. š. malto kardamono;
1 arb. š. maltų kalendrų;
2 valg. š. šviežių smulkintų petražolių;
1 valg. š. druskos;
200 ml vyno acto;
300 g cukraus.- Gaminimas
-
Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules, įpilkite vyno actą ir pradėkite kaitinti, nuimdami susidariusias putas. Vėliau įdėkite prieskonius ir virkite nuolat maišydami ant nedidelės ugnies apie 20 min., kol obuoliai suminkštės. Išpilstykite karštą čatnį į šiltus bei sterilius stiklainius ir uždenkite oro nepraleidžiančiais dangteliais. Skanaus.
Gairės: obuoliai, pomidorai, svogūnas, česnakas, datulės, juodieji pipirai, maltas kardamonas, maltos kalendros, smulkintos petražolės, druska, vyno actas, cukrus.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Tortas keptuvejė





Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |

Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru





Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |

Kokosiniai keksai





Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |

Įdaryti obuoliai





Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |

Ledai tik suaugusiems





Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |

Namuose gaminti grietininiai ledai





Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Trupininis pyragas





Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... |

Aviečių džemas





Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |

Vaisių tortas





Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Tiramisu





Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |