Stirniena su spanguolėmis ir bananais
- Ingredientai
3 šaukštai aliejaus;
1 bananas;
3 skiltelės česnako;
3 kvapnieji gvazdikėliai;
3 lauro lapeliai;
1 raudono vyno;
1 sauja spanguolių;
500 g stirnienos be kaulo.- Gaminimas
-
Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska ir pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais kepsniams), sudedami į dubenį, užbarstoma smulkintu česnaku, lauro lapeliais ir užpilama puse stiklinės vyno. Paliekama bent 1 val pasimarinuoti.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir dedame marinuotą mėsą. Apkepama iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Ant viršaus beriamos spanguolės, gvazdikėliai ir likęs vynas, troškinama uždengus apie 15 minučių. Po to sudedami griežinėliais pjaustyti bananai ir dar patroškinama, kol jie suminkštės, bet neturėtų suirti.
Patiekiama su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |