Stirniena su spanguolėmis ir bananais
- Ingredientai
3 šaukštai aliejaus;
1 bananas;
3 skiltelės česnako;
3 kvapnieji gvazdikėliai;
3 lauro lapeliai;
1 raudono vyno;
1 sauja spanguolių;
500 g stirnienos be kaulo.- Gaminimas
-
Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska ir pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais kepsniams), sudedami į dubenį, užbarstoma smulkintu česnaku, lauro lapeliais ir užpilama puse stiklinės vyno. Paliekama bent 1 val pasimarinuoti.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir dedame marinuotą mėsą. Apkepama iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Ant viršaus beriamos spanguolės, gvazdikėliai ir likęs vynas, troškinama uždengus apie 15 minučių. Po to sudedami griežinėliais pjaustyti bananai ir dar patroškinama, kol jie suminkštės, bet neturėtų suirti.
Patiekiama su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |