Baklažanų bokšteliai
- Ingredientai
1 baklažanas;
1 skiltelė česnako;
50 g fermentinio sūrio;
1 šaukštas majonezo;
300 g maltos vištienos;
1 morka;
1 sauja petražolių
2 šaukštai pomidorų padažo;
1 svogūnas.- Gaminimas
-
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę. Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos. Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną. Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu. Kepame 180 C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps.
Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Mamos gaiviosios salotos





Visus ingredientus smulkiai supjaustyti, o kiaušinius, pomidorus, ridikėlius pjaustyti griežinėliais. Viską... |

Itališkos salotos





Supjaustome kinišką kopūstą ir išdėliojame lėkštėje, taip pat skiltelėmis supjaustome pomidorą... |

"Rudens pasaka"





Rudeniška mišrainė Tikra rudens pasaka. Morkas ir bulves išvirti, atvėsinti, nulupti ir... |

Pekino salotos su įvairiomis spalvingomis daržovėmis





Visas daržoves nuplauname, supjaustome, įspaudžiame citrinos, įpilame alyvuogių aliejaus, česnaką skaniau... |

Žiedinių kopūstų salotos





Žiedinį kopūstą išskirstome į smulkesnius žiedelius, pomidorą supjaustome (kas kaip norit, kubeliais, ar... |

Krabų ir obuolių mišrainė





Nulupti supjaustyti obuolius, geriau, kad obuoliai būtų rūgštesni, išvirti nulupti susmulkinti... |

Dėdės Rudenėlio salotos





Raugintus kopūstus sudedame į dubenį, supjaustome svogūną, sutarkuojame du virtus vidutinio dydžio burokėlius ir... |

Vitaminų kalnas





Mažąją cukiniją supjaustome stambiau, taip skaniau valgyti nes jauti jos tikrą saldoką skonį, pomidorus perpjauname... |

Pekino salotos su vištiena





Pekino salotą, ananasus, bei be žievelės ir nukaulintą vištieną smulkiai supjaustome. Dedame majonezo, bei... |

Soti mišrainė su daržovėmis





Visus produktus supjaustyti kubeliais, įdėti prieskonių ir pagardinti majonezu. Skanaus |

Salotos "RUDENĖLIS"





Razinas nuplikykite. Sutarkuokite morką burokine tarka. Kopūstą išskirstykite mažais žiedynais. Sudėkite... |

Olandiškos salotos





Išverdame kietai kiaušinius, nulupame, smulkiai supjaustome. Sūrį sutarkuojame, dedame žirnelius,... |

Salotos su duona





Duoną supjaustome kubeliais ir nedideliam kiekyje aliejaus pakepinam. Sutarkuojam sūrį, išspaudžiam česnaką,... |

Neįprastos salotos





Vynuoges nuplovus susmulkinam pagal poreikį ( galima pjauti į 4 dalis, naudoti raudonąsias, galima pabandyti ir su... |