Baklažanų bokšteliai
- Ingredientai
1 baklažanas;
1 skiltelė česnako;
50 g fermentinio sūrio;
1 šaukštas majonezo;
300 g maltos vištienos;
1 morka;
1 sauja petražolių
2 šaukštai pomidorų padažo;
1 svogūnas.- Gaminimas
-
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę. Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos. Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną. Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu. Kepame 180 C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps.
Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Netikras Velykinis zuikis





Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |