Graikiškos salotos
- Ingredientai
2 pomidorai;
šviežias agurkas;
raudona paprika;
svogūnas;
150 g fetos sūrio;
10 žaliųjų alyvuogių;
6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 šaukštai citrinų sulčių;
šaukštelis raudonėlio;
druska;
pipirai.- Gaminimas
-
Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurką nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Papriką nuplauti, nusausinti ir išėmus sėklas supjaustyti juostelėmis. Svogūnus nulupti, nuplauti, supjaustyti žiedeliais. Fetą supjaustyti stambiais kubeliais. Viską sudėti į pusdubenį, suberti alyvas, raudonėlį ir išmaišyti. Salotas apšlakstyti aliejumi, citrinų sultimis, pasūdyti ir įberti pipirų.
Gairės: pomidorai, šviežias agurkas, svogūnas, raudona, paprika, Fetos sūris, žaliosios alyvuogės, citrinų sultys, raudonėlis, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Meksikiečių salotos





Visus produktus išplakame ir gauname marinatą. Išvalome krevetes. Jas užpilame paruoštu... |

Krevečių salotos su kriaušėmis





Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |

Salotos su lino sėklomis





Kininį grybą užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 min. Iš visų ingridientų pagaminti padažą. Salotų lapus... |

Pomidorų salotos su Mocarela





Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Sudėlioti pomidorų ir Mocarelos griežinėlius galite kaip tik norite.... |

Ryžių salotos





Išvirti ir ataušinti ryžius. Kubeliais supjaustyti krabų lazdeles. Ryžius, supjaustytas krabų lazdeles... |

Vyriškos salotos





Jautienos širdį arba kiaulienos liežuvius verdame ne mažiau kaip 2 val. Pievagrybius supjaustome... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Tuno salotos





Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |

Makaronų salotos su žuvimi





Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |

Vištienos salotos su ananasais





Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjaustyti kubeliais. Ananasus supjaustyti kubeliais, žirnelius... |

Salotos su triušiena ir mandarinais





Triušienos mėsą reikia išvirti, druskos įdėti pagal skonį. Išvirtą mėsą, mandarinus ir ananasus... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu





Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėmis kruopomis. Dedam smulkiai supjaustytą... |

Salotinis „Gulbių ežeras"





Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame... |