• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ir Palangoje restoranus turintis, „Michelin“ rekomendaciją pelnęs virtuvės šefas Martynas Meidus, prieš kurį laiką pristatęs idėją sostinėje išpopuliarinti mums gana tolimą paryžietišką restoranų kultūrą, ėmėsi dar vieno eksperimento.

Vilniuje ir Palangoje restoranus turintis, „Michelin“ rekomendaciją pelnęs virtuvės šefas Martynas Meidus, prieš kurį laiką pristatęs idėją sostinėje išpopuliarinti mums gana tolimą paryžietišką restoranų kultūrą, ėmėsi dar vieno eksperimento.

REKLAMA

Iš Prancūzijos sostinės jis parsivežė mintį vakarienės patirtį praturtinti gyvais muzikiniais pasirodymais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Jau kurį laiką stebime, kaip vilniečiai priima paryžietiškas vakarienės tradicijas: ilgą, lėtą, garsių pokalbių ir juoko kupiną buvimą kartu, arti vieni kitų, kuris taip drastiškai skiriasi nuo mums įprasto restorano formato: tylaus, privataus, suteikiančio daug asmeninės erdvės.

Tai tikrai priimtina ne kiekvienam, tačiau ratas žmonių, atrandančių džiaugsmą prancūziškose patirtyse, sparčiai auga. Tad nusprendėme pamėginti jas dar pagilinti: vakarienė Paryžiuje yra beveik neįsivaizduojama be gyvos muzikos, kuri suprantama kaip integrali patirties dalis, neturi jokių bilietų ir nėra papildomai apmokama“, – sako kartu su kolegomis Vilniuje restoraną „MOTIF“ atidaręs M. Meidus.

REKLAMA
REKLAMA

Žinomo šefo teigimu, tradicija vakarieniauti skambant muzikai Paryžiuje gyvuoja jau nuo XIX amžiaus.

Gyvus pasirodymus į valgymo vietas visų pirma atnešė staigiai populiarėti ėmusi kabareto kultūra, tačiau netrukus šia tradicija užsikrėtė daugelis prancūzų.

REKLAMA

„Nusprendęs pavakarieniauti Paryžiuje, muziką atrasi beveik visur: tiek tradicinėse, labiau kasdieniškose bistro vietose, tiek kavinėse, džiazo rūsiuose, pianino baruose ar kabaretuose, tiek – ir aukščiausio lygio restoranuose, turinčiuose „Michelin“ žvaigždes.

Muzika skamba visur, skiriasi tik jos stilius ir vaidmuo. Jei kabaretuose gyvi dainos, šokio ir net teatro pasirodymai tampa bene svarbiausia vakaro dalimi, tai aukšto lygio restoranuose dažniausiai fone skamba elegantiška, subtili instrumentinė muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairias patirtis penktadieniais bei šeštadieniais kursime ir „MOTIF“: gyvi atlikėjų pasirodymai padės į Paryžiaus dvasią įsijausti norintiems vilniečiams visiškai panirti į prancūzišką patirtį“, – teigia M. Meidus.

Kviesti atlikėjus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Paryžiaus bei dovanoti jų pasirodymus restorano svečiams – nemenka investicija, neslepia šefas, tačiau, pasak M. Meidaus, pradėjus rizikingą eksperimentą pratinti lietuvius prie paryžietiškų tradicijų, reikia jį tęsti iki galo.

„Lietuvoje į gyvą muziką vis dar esame įpratę žiūrėti kaip koncertą, kuriam perkame bilietus, apsilankymą planuojame iš anksto, sukoncentruojame visą dėmesį būtent į pasirodymą. Norime pamėginti pakeisti įpročius ir sukurti naują vaidmenį muzikai mūsų gyvenime: ja praturtinti mėgavimosi geru maistu, smagia kompanija, jaukia aplinka ir tiesiog akimirka patirtį“, – sako „Michelin“ šefas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų