Vynobuoliams pagaminti naudojamos dvi obuolių veislės – Vašingtono ypatingoji Gala ir Fuji. Šios aukščiausios rūšies obuolių veislės geriausiai įsisavina vynuogių skonį. Vynobuolių gamybos proceso metu obuoliai laikomi specialiame vynuogių skonio tirpale, kuris neprideda vaisiams papildomų kalorijų ar cukraus. Šie obuoliai nėra genetiškai modifikuoti. „Tai tokie pat sveiki obuoliai, lyg būtumėte juos nusiskynę nuo medžio,“ – rašoma apie vynobuolius.
Žinoma, vynuogių skonis nėra natūralus. Tai toks pat sintetinis kvapiklis kaip ir naudojamas šimtuose kitų maisto produktų (vynuogių sulčių, saldainių ir pan.). Kvapiosios medžiagos prasiskverbia iki pat obuolio šerdies ir pakeičia jo skonį bei kvapą.
Vynobuoliai rinkoje pasirodė dar 2011-aisiais, šiuo metu jų galima įsigyti daugelyje JAV prekybos centrų. Jie parduodami tik supakuoti ir yra gana brangūs. Jei norėtumėte įsigyti 12 tokių obuolių internetu, jums tai kainuotų beveik 30 JAV dolerių, o prekybos centre 4 tokius obuolius nusipirktumėte už 5 dolerius.
Ši idėja skamba išties puikiai – juk taip obuolį galima paversti į bet kurį kitą vaisių. Tačiau ne visiems vynobuolių skonis patinka. Kaip sako ragavę šį vaisių, jo skonis yra per daug dirbtinis, kvapas yra stipresnis nei įprastų vynuogių.