• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotykių TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Vytaro ferma“ netrūko niekuomet, kaip ir pačių gardžiausių patiekalų, kurie ant mūsų stalo sutinkami jau gana retai. Todėl šįkart ypač suklusti turėtų senovinių, istorinių patiekalų gerbėjai. Kartu su savo žmona Laisve, Vytaras Radzevičius parodys, kaip nuo šiol savo namų virtuvėje lepintis išskirtinai tik bajoriškais koldūnais!

Nuotykių TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Vytaro ferma“ netrūko niekuomet, kaip ir pačių gardžiausių patiekalų, kurie ant mūsų stalo sutinkami jau gana retai. Todėl šįkart ypač suklusti turėtų senovinių, istorinių patiekalų gerbėjai. Kartu su savo žmona Laisve, Vytaras Radzevičius parodys, kaip nuo šiol savo namų virtuvėje lepintis išskirtinai tik bajoriškais koldūnais!

REKLAMA

Tačiau prieš tai Vytaras aplankys ir vienus iš įspūdingiausių mūsų krašto gyventojų – stumbrus. Gaila būtų tokią progą praleisti – juk Dzūkijos nacionalinio parko stumbrynas įsikūręs visai netoli Vytaro fermos!

Šioje ypatingoje vietoje V. Radzevičius ne tik turės progą stebėti stumbrus iš arti, bet ir mėgins geriau suprasti jų istoriją bei svarbą paveldui.

Stumbrai Lietuvoje ne tik įrašyti į raudonąją knygą, bet ir turi ypatingą išlikimo istoriją. Pasirodo, kad po Pirmojo pasaulinio karo, Europoje buvo likę vos iki 50 stumbrų! O ir daugiausia jų – tik aptvaruose arba privačiuose zoologijos soduose. Gamtininkų pastangomis, šios rūšies populiacija buvo atkurta, tad šiandien Lietuvoje gyvena jau daugiau nei 300 stumbrų.

Beje, Vytaras stumbryne neliks tik stebėtoju – jis pasiraitos rankoves ir pats padės ruošti vaišes šiems gyvūnams!

Ką naujo Vytaras sužinos apie Lietuvos miškų didžiūnus? Kokie įspūdžiai jo laukia ir kaip jis reaguos į artimą stumbro akistatą? Visa tai – jau šio šeštadienio laidoje.

Su žmona paruošė ypatingą patiekalą

O sugrįžęs iš gamtos glūdumos, Vytaras pasiners jau į kitokį – kulinarinį – nuotykį. Kartu su žmona Laisve jie imsis ruošti patiekalą, kuris kvepia ne tik mėsa ar sviestu, bet ir istorija. Laidoje bus gaminami klasikiniai, senoviniu receptu paremti Tiškevičių koldūnai.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaminsime istorinį patiekalą, nes aš noriu valgyti. O kadangi metu svorį, man reikia rinktis kokybišką, „aukštuomenišką“ ir bajorišką maistą“, – juokaus Vytaras.

Tuo tarpu Laisvė pasidalins taisykle, kuri padės pasiekti ir dar geresnio rezultato: „Norint, kad koldūnai būtų dar skanesni, tešlą reikia paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve.“

REKLAMA

Paaiškės, kad tai – esminė detalė, leidžianti tešlai įgauti reikiamą konsistenciją. Šis paprastas, bet veiksmingas triukas yra paslaptis, kurios dažnas nepastebi, tačiau be to koldūnai nebus tokie skanūs.

Kaip tinkamai koldūnams parinkti ingredientus? Kas dar svarbu begaminant šį, bajorišką valgį? Galiausiai, kaip Laisvei ir Vytarui seksis pasidalinti viena virtuve? Visa tai – jau netrukus.

„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 17.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų