• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 žiniasklaidos grupės laida „Vytaro ferma“ nuo šio šeštadienio – ne tik nauju laiku, bet ir su dar daugiau nuotykių. O šįkart Vytaras Radzevičius pakvies netikėtiems kulinariniams potyriams – žiūrovams pristatys egzotišką šiaurietišką patiekalą, apie kurį Lietuvoje girdėjo retas...

TV3 žiniasklaidos grupės laida „Vytaro ferma“ nuo šio šeštadienio – ne tik nauju laiku, bet ir su dar daugiau nuotykių. O šįkart Vytaras Radzevičius pakvies netikėtiems kulinariniams potyriams – žiūrovams pristatys egzotišką šiaurietišką patiekalą, apie kurį Lietuvoje girdėjo retas...

REKLAMA

Dzūkijoje kiekvienas kaimelis turi įdomių istorijų, o keliai nuveda į netikėtus susitikimus. Čia dažnai galima sutikti žmonių, kuriuos vietiniai vadina „užeiviais“. Tai – iš kitur atkeliavę, bet šį regioną pamilę ir jame likę žmonės.

Vytaras, tyrinėdamas savo apylinkes, ne kartą įsitikino, kad čia sutikti žmonės tikrai turi ką papasakoti. „Dzūkija yra toks dalykas – jeigu kur nors nusuksi nuo pagrindinio kelio, visada rasi įdomų žmogų“, – atviraus jis.

O šįkart taip netikėtai jis sutiks savo seną bičiulį Donatą Brandišauską. Jie susipažino dar tuomet, kai abu gyveno sostinės Užupio rajone. Tačiau dabar jų keliai susikirs visai kitame kontekste – Dzūkijos miškuose. 

REKLAMA
REKLAMA

„Jis – labai įdomios srities profesorius. Šiaurės tautų tyrinėtojas“, – pristatys žiūrovams savo bičiulį Vytaras.

REKLAMA

Radzevičius mėgavosi egzotiškais skoniais

Donatas ilgus metus tyrinėja Šiaurės tautų gyvenimo būdą, papročius ir kulinariją, o savo žinias pritaiko ir kasdieniame gyvenime.  O šio šeštadienio laidoje jis Vytarui pagamins ir vieną iš Šiaurės tautų delikatesų – briedžio lūpą.

Tai – patiekalas, kuris turi gilias tradicijas. Jo ruošimas prasideda nuo plaukų nudeginimo, o tuomet mėsa ilgai verdama, kad pasiektų tinkamą tekstūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – viso Šiaurės regiono delikatesinis patiekalas, nes tautos, kurios gyveno tame kraštovaizdyje, nieko neišmesdavo, viską suvalgydavo“, – aiškins Donatas.

Žinoma, pokalbis neapsiribos vien kulinarija. Donatas papasakos ir apie pamokas, kurias jam teko išmokti kelionių metu, ir apie žmones, kuriems atšiaurios sąlygos yra kasdienybė.

Po kulinarinių eksperimentų ir naujų patirčių, Vytaras keliaus toliau – aplankys dar vieną Dzūkijoje įsikūrusį bičiulį ir kartu su juo leisis į pramogas. Šįkart vieta bus neeilinė – istorinė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės plytinė, kuri, pasirodo, slepia ne tik įdomią praeitį, bet ir suteikia galimybių aktyviam laisvalaikiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši laida parodys, kad Dzūkija – tai ne tik miškai ir vienkiemiai, bet ir unikalūs žmonės bei netikėti atradimai. Kokias dar istorijas Vytaras išgirs iš savo bičiulių? Koks bus šiaurietiškas briedžio lūpos skonis? Visa tai – jau šio šeštadienio laidoje!

Laida „Vytaro ferma“ – šeštadieniais, nauju laiku 17.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų