1 kg bulvių
0,5 kg vištienos filė
0,5 litro voveraičių
50 gr. sviesto
100 gr. grietinės
pusės nedidelės cukinijos
kelių saliero stiebų
2 didelių svogūnų
žalių krapų
Santa Maria "Chicker & Steak'' malūnelio
šaukštelio druskos
džiovinto baziliko
džiovinto mairūno
baltųjų pipirų
maltų lauro lapų
2 kubelių vištienos ar grybų sultinio
Gaminimas:
Vištieną susmulkinti, pabarstyti prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinti svieste, kartu su svogūnais. Susmulkintą kubeliais cukiniją bei susmulkintus saliero stiebus irgi kartu apkepti svieste. Vištienos masę sumaišyti su cukinijos mase, dar įberti baltųjų pipirų, maltų lauro lapų, baziliko, mairūno bei suversti į stiklinį kepimo indą. Bulves aptrinti šaukšteliu druskos, kiekvienai padaryti po 6 - 7 įpjovas ir sudėti ant masės viršaus. Vištienos ar grybų sultinį ištirpinti stiklinėje karšto vandens, sumaišyti su grietine ir supilti į indą. Ant viršaus užbarstyti smulkintais krapais. Kepti orkaitėje apie valandą uždengtame inde. Išjungus dujinę, galima dar palaikyti, tuomet apskrunda bulvės.
Skanaus!