Dėl didelio kalio kiekio baklažanai yra labai vertinami dietinėje mityboje. Jie padeda šalinti iš organizmo cholesterolį, mažina jo kiekį kraujyje bei kraujagyslių sienelėse. Ši daržovė tinka įvairiausiems patiekalams. Šį kartą siūlome Jums pasigaminti daržovėmis įdarytus baklažanus ir nustebinti savo šeimos narius.
Jums reikės:
- 2 šaukštai aliejaus
- 250 gr baklažanų
- 1 skiltelė česnako
- 40 gr morkų
- 40 gr paprikos
- 1 ryšulėlis petražolių
- 2 pomidorai
- 40 gr salierų
- 1 svogūnas
- druska
- čiobreliai
- pipirai
Paruošimas:
Perpjaukite baklažanus išilgai per pusę, išpjaukite minkštimą. Kitas daržoves panardinkite į šaltą pasūdytą vandenį. Morką ir salierą apvirkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Papriką nulupkite, išvalykite, smulkiai supjaustykite, apkepinkite ir sumaišykite su morkų ir salierų mišiniu.
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite alyvų aliejuje. Sudėkite daržoves, gabalėliais supjaustytą pomidorą, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, sugrūstą česnaką. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską išmaišius šiek tiek pakepinkite.
Baklažano minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į apkepintas daržoves. Į baklažano puseles dėkite daržovių faršo. Taip įdarytus baklažanus sudėkite į aliejumi pateptą skardą, ant kiekvienos puselės uždėkite po skiltelę pomidoro. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Patiekite šaltus.